4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > DACIA > Am o problema la dacia solenza...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am o problema la dacia solenza 1.9 diesel

Deci...nu stiu sigur..la ce are problema... cand o pornesc...normal..imi ramane aprins becul de bujii... si motorul merge cu 300 turatii mai mult in relanti..si nu merge pedala de acceleratie..ca sa mearga..trebuie sa ii pun contactul..il opresc...si dau imediat...si porneste fara ca becul de la bujii sa ramana aprins...

 

stie cineva de la ce poate fi problema...inca nu am bani sa ma duc la service cu ea... si pana o duc..vreau sa stiu la ce sa ma astept..

Imagini atasate

A intrebat CipriEN112 (300 puncte) acum 12 ani in categoria DACIA
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

–5 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani E mai mult ca sigur o problema a unei/mai multor bujii.
Incearca sa vezi daca au sau nu calamina pe ele sau daca nu sunt arse.

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Ce treaba are calamina pe bujiile de diesel cu turatia marita ?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani scuzele mele am omis sa scriu despre pompa de motorina.
–5 voturi
A raspuns Ruffy RUF (1,870 puncte) acum 12 ani verifica bujiile cum zice si colegu
–6 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Clar trebuie schimbata 1 bujie.
.
Salut
:)
.
.

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani :oooo
Ia scoate toate fisele de bujii la BMW-ul tau, cand motorul este cald. O sa constati cu surprindere ca porneste fara probleme si merge fara probleme, mecanicule.
+2 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Baietei priceputi, ce treaba au bujiile in mers la diesel???

Lui ii porneste masina si ii merge aiurea la ralanti. La un diesel bujiile nu merg decat pt. a porni masina si ATAT.
 Functioneaza cateva secunde cat sta martorul aprins. Dupa aceea nu mai functioneaza, iar motorul nu are nevoie de functionarea lor ca la benzina.
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani OFF:Ca sa intelegeti ce sunt bujiile incandescente:
Cand pui contactul bujia incandescenta se incalzeste pana cand are o temperatura care poate aprinde motorina,se stinge martorul din bord si poti porni motorul.Motorul diesel are aprinderea prin compresie,deci nu are nevoie de bujii.Cand pistonul este sus,ambele supape sunt inchise ,se injecteaza motorina si se produce lucrul mecanic deci nu are nevoie de bujii.(La diesel timpi sunt: 1.Admisie 2.Compresie 3.Lucru mecanic 4.Explozie) .

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Exact. Numai ca te-ai exprimat o idee gresit si se intelege ca n-are nevoie de bujii deloc.
 Are, inainte de aprindere, cand motorul este rece. De asta se aprinde martorul, se incalzesc, ca sa poata porni apoi masina, la rece.
+3 voturi
A raspuns catadog (510 puncte) acum 12 ani salut aceeasi problema o au toate motoarele de 1.9d de pe solenza si papuc.pompa de injectie este de vina,aceasta are un senzor care in timp se deregleaza din cauza motorinei proaste care din pacate contine si apa...am o solenza si un papuc si amandoua merg asa de 2 ani de zile si nu s-a intamplat nimic
0 voturi
A raspuns valy0808 (140 puncte) acum 9 ani sory azi ma-m logat. daca mai ai problema asta inca iti dau eu solutia.   eu am facut remedierea acum 2 luni.treaba sta in felul urmator; problema este de la senzorul de debit care este prins de pompa de injectie '.iti las un nr.de telefon al supermeseriasului ,care  a lucrat la lucas-romania.0745720371/Bogdan.reparatia se poate face si pe loc iar costurile sunt 200/300 ron. spunele tuturor care au aceasta problema    BAFTA