4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Golf 3 1.9D nu mai porneste de...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Golf 3 1.9D nu mai porneste deloc ???

Salutare.Am un Golf MK3 1.9D cod motor 1Y care nu mai porneste.Adica am mers cu el l-am oprit la poarta la cineva si cand sa plec nu mai pornea.Am incercat de i-am slabit conducta la injectorul dinspre distributie si la cel dinspre vas pompa servo dar nimic nu a aruncat motorina....Cele 2 furtune care intra in pompa adica cel transparent are motorina iar celalalt banuiesc ca la fel...Are si o mica bula pe furtun dar nu credca asta e problema...Am cautat prin porbagaj sa vad daca are pompa de motorina electrica dar nu are asa ceva... Pareri ?? Sfaturi ???
A intrebat ionutfg (200 puncte) acum 9 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns DjVip3r (11,920 puncte) acum 9 ani Nu are alta pompa de motorina in rezervor, doar cea mecanica, ca si la mine. Eu am 1.9 AEF, e 99% identic motorul.

Nu mai porneste in sensul ca invarte degeaba si nimic ? Niciun cilindru, nimic ? Vezi sa nu se fi stricat capul hidraulic din pompa.
0 voturi
A raspuns laur_ks69 (180 puncte) acum 9 ani Salut! Daca nu ai rezolvat inca problema iti spun ca am patit-o identic si la fel la passat b3 motor 1,9D 1y. Este de la contactul electric din butucul de pornire. Adica in spatele contactului de pornire exista in continuare o piesa de plastic in care sunt comenzi electrice si o parte din varful cheii de contact intra in ea. Acolo piesa de plastic s-a stricat(topit) si pompa de injectie nu mai primeste comanda electrica pt.a actiona pompa ca sa vina motorina. Practic motorul invarte cat ai cheia in contact dar nu porneste ca nu vine motorina in injectoare.  Piesa mica de plastic costa ~20 lei la mag.piese auto. Sper ca am ajutat cu acest sfat ca si   eu am avut destule cu vw  passat b3_1993 1,9d 1y.
0 voturi
A raspuns laur_ks69 (180 puncte) acum 9 ani Si inca ceva simplu de verificat. Vezi firul si papucul care duce la pompa de injectie(motorina), scote papucul si verifica daca exista mizerie sau rugina,eventual curata papucul si mai ales mufa cu fir cu putin smirghel sau ceva ascutit(surubelnita fina cutitas) si conecteaza la loc. Daca nu porneste mai faci o verificare directa, adca ai nevoie de un fir cu papuc pt.contactul de la pompa si celalalt capat al firului il montezi la plusul(+) de la baterie si te duci sa pornesti. Va porni , va merge, dar cand o sa opresti motorul din cheie, de fapt nu se va opri si trebuie sa mergi la pompa sa scoti firul cu papuc sau de la plusul bateriei. Asta inseamna ca contactul electric de la butuc este stricat si trebuie inlocuit. La passat trebuie scos volanul, dupa care o bucsa(numai cu presa am reusit) ca sa pot ajunge la piesa electrica care seamana cu un butoias mic si este in continuarea butucului de contact. Sunt convins ca asta este problema la golful tau.   Multa bafta.