4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Cum e posibil ca cineva sa cum...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cum e posibil ca cineva sa cumpere o masina pe numele meu fara ca eu sa fiu de fata?

Sa va spun ce mi sa intamplat mie. De curant am primit o amenda de la trafic pe numele meu de 220 de euro. Locuiesc in spania de 3 ani. BUN! Intrebarea mea este urmatoarea: Cum e posibil sa imi vina o amenda pe numele meu cand eu nu am si nici nu am avut niciodata masina( nici permis de condus nu am) ???. Simplu! Astazi am fost la politie sa vad despre ce este vorba..... Surpriza!!! Cica masina respectiva e trecuta pe numele meu....Nu stiu cum a putut sa se intample treaba asta si cum cineva poate sa cumpere o masina si sa o treaca pe numele meu fara ca eu sa fiu de fatza??? Acum 2 ani de zile am lucrat cu o spanioloaica la ea la bar. Camarera( barmanitza) ea a fost singura care mi-a cerut actele vezi doamne sa imi faca contract si carte de munca.... ceea ce niciodata nu sa intamplat... si ea isi cumparase o masina voskswagen pasat. Acum ce o sa urmeze sa ma judec cu ea si toate cele.... Mi-e frica sa nu fii facut alte smecherii cu actele mele... Voi ce parere aveti??? Cum se poate ca cineva sa treaca o masina pe numele meu fara ca eu sa stiu??? Va multumesc!!!
A intrebat andrutza24 (220 puncte) acum 12 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+8 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani daca masina e pe numele tau fi baiat destept si declar-o furata,automat te alegi cu masina si il bagi la belele si pe cel care a facut treaba asta,si verifica si la primarie sa vezi daca ai impozite de platit la ea :)
+2 voturi
A raspuns andrutza24 (220 puncte) acum 12 ani da cica un impozit de 90 de euro mi.a venit alta scrisoare acasa. In fine. Nu pot sa o declar furata pentru ca eu nu vreau sa ma bag in belele eu tot ce vreau este sa se faca dreptate. Problema este ca mi-e frica sa nu fii facut altceva cu actele mele...Nu stiu de moment nu stiu nimic. Am fost la politie si aia de acolo m-au trimis la trafic sa merg sa cer informatii acolo. De moment nu am mai multe detalii. Sper sa rezolv problema ca sunt foarte ingrijorata.

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani in cazu asta clar esti proprietaru masinii,si orice ai face persoana respectiva v-a ramane fara masina,si e pacat macar sa nu te alegi tu cu ea
+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Daca mai ai posibilitatea cauta persoana si lamuresti problema , altfel ramane doar varianta oficiala de a declara falsul cu declaratii la politie etc.
Treaba este foarte serioasa . Ce te faci daca masina aia omoara pe cineva ?

Comentarii:

A comentat bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani ...sau daca s-a comis un jaf cu masina...cauta sau persoana cu pricina sau declara tot la politie.oricum nu cred ca patesti ceva!
+3 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani Nu cauta nici o persoana, nu incerca sa faci pace si sa ajungi la vreo intelegere cu nimeni. Nu vrei sa te bagi in belele mai mari, oamenii capabili sa faca asta nu sunt prea dusi la biserica. E un caz de furt de identitate si intra sub incidenta penalului, nu ai ce sa te judeci tu cu nimeni (ceea ce ar constitui un caz de drept civil). Ancheta este de competenta procuraturii, iar asta nu e forumul potrivit pentru a pune o asemenea intrebare, fiindca s-ar putea sa dai peste un cretin care sa-ti recomande sa-ti insusesti un bun care oricum nu-ti apartine, indiferent ce scrie in acte si inca vreo cativa cretini care sa valideze sfatul ca util.
Daca totusi vrei consiliere si pe Internet, cauta site-urile cu profil juridic si pune acolo intrebarea.
Interesanta reactia politiei. Daca tu ai declarat acolo ca nu-i masina ta (sau poate doar te-ai interesat ?) ar fi trebuit ca ei sa sesizeze automat organele in drept. Nu stiu cum e legislatia in Spania, dar astea sunt principii de ordin general.