4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Aer conditionat > Vectra B nu baga caldura de lo...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Vectra B nu baga caldura de loc de ce?

Este vorba despre o vectra B 1996 1.8i,fara clima.Problema este ca nu baga caldura absolut deloc,iar apa se ridica doar cand masina stationeaza dar tot nu baga caldura,in mers scade de tot temperatura.Care sa fie problema? Sa fie de la termostat? Dar de ce nu baga pe loc cand se ridica aproape de 90 grade.
A intrebat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani in categoria Aer conditionat
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Pentru apa care se raceste in mers e vorba de termostat blocat pe deschis.Pentru caldura in habitaclu,daca au fost facute interventii asupra sistemului de racire de curand si a fost scoasa apa din motor sau radiator,se aeriseste cu motor cald si caldura pe maxim radiatorul de habitaclu(in spatele motorului pe furtunele pentru caldura ai un capac de aerisire,daca nu e fix iunde intra furtunele in habitaclu ar trebui sa fie pe unu fin furtune(de obicei cel superior).
Dupa aerisire,daca nu se schimba situatia(foloseste manusi sau protectie la aerisirea caloriferului de caldura),trebuiesc verificate valvele care deschid acele furtune(se scot mufele,verifici intai daca la treapta si caldura maxima ajunge curent),daca ai curent inseamna ca sunt blocate valvele.Teoretic se demonteaza,se scot si furtunele cu aceasta ocazie si se toarna apa pe cel de sus,cel de jos ar trebui sa scoata apa cu acelasi flux(daca ai cum sa faci putina presiune se si curata),valvele se probeaza separat,se curata.Daca dupa curatire sunt inca blocate,altele.
Dupa tot demontatul se pune antigel,se aeriseste in prima faza radiatorul apoi radiatorul habitaclu.(caldura pe treapta si temperatura maxim).

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani am reusit sa desfac si are caloriferul suspendat ca sa zic asa,masina nu o am de mult probabil cel care a avut-o a facut-o dintr-un motiv anume,acum incerc  sa il repun in functiune sa vad daca merge si pe unde o curge.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Suspendat adica scos din circuit?Am intalnit la un punto din 97 problema,in loc de calorifer avea o bucata de teava intre cele 2 furtune(si culmea in spatele protectiei de la motor sa nu se vada).
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani da.ceva aproape identic,furtunele de la motor sunt legate intre ele si nu se mai duc inauntru habitaclu
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Inseamna ca e spart radiatorul si a fost pus 'pe direct'.Depinde unde e si cat e spart.