4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Cum se anulez senzor airbag sc...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Cum se anulez senzor airbag scaun dreapta la un Fiat Stilo 2,4 sa nu mai apara avarie pe bord

A intrebat danursu (1,190 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat melu6144 (140 puncte) acum 3 ani buna ziua ! ma poate ajuta cineva sa mi spuna cum sa anulez senzorul airbag scaun dreapta la un fiat stilo?
care este schema  de inlocuire cu o rezistenta de 2,2 ohmi.sau poate este alta varianta.multumesc mult!.

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani pai probabil ca senzorul Ocs care se afla in scaun este mort ! Drept urmare trebuie sa iti cumperi un emulator de Ocs ! este posibil ca dupa ce il schimbi martorul din bord sa ramana in continuare aprins!

modulul de airbag-uri cel putin la stilo functioneaza in felul urmatoru.
atata timp cat nu exista nici o eroare martorul sta stins. Daca apare o eroare martorul se aprinde atata timp cat defectiunea este prezenta. Daca defectiunea este rezolvata intre timp martorul din bord se stinge fara sa fie nevoie de tester pentru stergerea erorii. Martorul ramane stins dar eroarea ramane stocata in ECU de airbag. Acest lucru nu afecteaza deloc activarea airbag-urile in caz de nevoie. Masina este astfel conceputa ca atunci cand te duci la revizie cei de acolo ar trebui sa constate ca la un moment dat ai avut o eroare si ar trebui sa verifice cauza erorii ca in viitor sa nu mai apara. Din pacate la noi nu se procedeaza asa.

Alte raspunsuri: (5)

+2 voturi
A raspuns emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Trebuie sa schimbi un Shunt  care il gasesti langa centralina de la airbag.
+2 voturi
A raspuns danursu (1,190 puncte) acum 12 ani cum se poate  schimba Shunt-ul sau care este schema?

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Am avut aceiasi problema cu xsara picasso 2.0 , adica aparea avaria de la airbag pe  bord , am schimbat shunt-ul  care era scurtcircuitat si a disparut  avaria . Trebuie sa te uiti pe manualul de la Stilo ca sa gasesti acest shunt , de obicei e la stanga sub volan.
+2 voturi
A raspuns lupuadrian (440 puncte) acum 12 ani La stilo asta e o problema generala.  OCS se afla in scaunul pasager dreapta are o folie cu trasee cu grafit care se intrerup .Variante ...  ocs nou si e vro 1000 ron .Emulator ocs si e 400 ron sau se poate repara ala al tau   :)

Imagini atasate

+2 voturi
A raspuns danursu (1,190 puncte) acum 12 ani Stiu ca la stilo asta e o problema generala a OCS dar undese poate repara? Multumesc.
+2 voturi
A raspuns floricaa (11,950 puncte) acum 10 ani monteaza mosule o rezistenta de 2,2 ohmi pe firele unde ai probleme si gata cu martorul aprins....

Comentarii:

A comentat munteanuflorin25 (110 puncte) acum 6 ani Si cum mai exact se monteaza rezistenta de 2.2 ohmi pe fiecare fir ? Multumesc
A comentat flory3945 (100 puncte) acum 6 ani Este o mufa cu 3 fire, pun 3 rezistente sau cum ?
A comentat taseflorentin (100 puncte) acum 5 ani Daca esti din Bucuresti te ajut eu. Te costa 200 ron. 0760425032
A comentat taseflorentin (100 puncte) acum 5 ani Daca esti din Bucuresti te pot ajuta eu cu 200 ron.