4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Bec fake la bord ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Bec fake la bord ?

Intrebarea este cam neortodoxa dar va rog sa ma scuzati :)  :

 

se poate face vreo improvizatie electrica la un martor de la bord sa se aprinda pentru cateva secunde dupa care sa se stinga?auzisem ca se poate pune o dioda sau ceva de genul..
A intrebat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani la pornirea masinii
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Depinde de becul respectiv si de cine il gestioneaza.Depinde si de modelul masinii.Dioda mentine curentul intr-un sens,nu se incarca electric pentru a mentine tensiune.
Masina si model,despre ce bec e vorba?
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani dspre ce masina vorbim bysconty?
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani o skoda fabia 2005 sa zicem

5 Raspunsuri

–2 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani se poate. eu am facut la un renault laguna din 2002. masina a fost dauna totala (airbaguri frontale sarite), insa nu foarte avariata (s-au mai investit in ea inca 2000 de euro si a iesit ca noua). Deci martorul de la airbag-uri l-am legat la pompa de ulei (cand s-a stins becul la ulei s-a stins si becul de la airbag).

Comentarii:

A comentat fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 10 ani Ai un mare + de la """io""",deoarece daca citesti bine raspunsul colecului 'antonio' e cam la fel cu al tau...si in plus de asta mi-ai dat si mie sfaturi utile atunci cand am avut nevoie.

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani se poate. Intrerupi contactele existente si tragi alt circuit de la un alt bec(unul care se aprinde si se stinge) Dar care martor vrei sa il faci sa se aprinda?

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani e vorba de mai multi martori la mai multe masini printre care si butoiasul si airbagul etc.
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani pai asa cum am spus mai sus. Intrerupi circuitul existent al becului si ii tragi un circuit separat de la un alt bec(unul care se aprinde si se stinge). Ideea e ca nu la toate masinile poti face chestia asta. La cele care au MID(Mercedes w203 de exemplu) degeaba ii faci becul sa se stinga. Eroarea va aparea pe display. La fel e si la Peugeot si la alte masini care au MID. MID=Multi Information Display

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns al3Ics (2,880 puncte) acum 10 ani Salut
 Daca vrei sa masluiesti masina ca ulterior sa o vinzi trebuie sa stii ca martorii se sting intr-o anumita ordine, de exemplu check engime in unele cazuri ramane cateva secunde aprins si dupa pornirea motorului.
 Daca doresti sa o vinzi, eu personal nu as fi de acord cu treaba asta, sigur nici tu daca te-ai gandi ca ti se poate intampla si tie! :)

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani stiu ca ramane aprins cateva secunde la fel ca toati martorii  practic.
–1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani POATE MA ILUMINEAZA SI PE MINE CINEVA DE CE AM PRIMIT VOT NEGATIV...PROBABIL DIN CAUZA CA RASPUNSUL LA INTREBARI ,,NEORTODOXE'' TREBUIE DAT IN PRIVAT???
IN PRIVAT VOI DA DETALII DESPRE CUM SE FACE...NU E VORBA DOAR DE LEGAT DOUA FIRE... INSA SE POATE FACE!!!!! (SI NU NEAPARAT PENTRU A VINDE O MASINA. (VOI, SAMSARILOR CARE MI-ATI DAT VOT NEGATIV NUMAI LA ASTA SUNTETI IN STARE SA VA GANDITI ... DAR POATE DESPRE ASTA ERA SI VORBA, MAI STII ???) HAI CU MINUSURILE!

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani poate vreti sa stiti si cum se trece peste imobilizator la motoarele 1.9 diesel, in acest fel , daca vreti sa vindeti o masina cu probleme la imobilizator/furata, o veti putea face cu cheltuiala minima si cu minim de cunostinte de electrica auto...

Poate vreti sa stiti cum se sunteaza martorul de airbag la o masina ,,dauna totala'' in ideea de a o vinde... POT SA FAC ASTA.

Poate vreti sa stiti cum se dau kilometrii inapoi folosind o surubelnita, un pistol de lipit si 3 sarme... pot sa va spun si asta...

Daca insa le considerati intrebari ,, neortodoxe'' faceti-o pe privat sau intrebati pe alte forumuri... cei care raspund pe sectiune dedicata a 4tuning sunt ,,prea intepati'' ca sa raspunda la astfel de intrebari, sunt cei mai buni ,,samariteni'' .
Uitati ca eu nu sunt, pentru ca lumea in care ma invart imi cere sa stiu si asa ceva...Poate ca unora dintre voi ,,conducatorii auto'' nu va convine, insa sigur ati apela la unul ca mine sau ca altii de teapa mea pentru a va rezolva problemele ascunse de la masinile voastre.

Pe alte forumuri isi schimba pareri mecanici, electricieni, ingineri si soferi deopotriva fara ascunzisuri si fara suparare...aici nu se poate pentru ca unii nu vor sa auda de km dati inapoi, de martori suntati sau pacaliti, de imobilizatoare anulate, de senzori ocoliti samd. imi pare rau ca nu te pot ajuta bysconty, insa uite ca utilizatorii nu sunt de acord cu raspunsul meu la intrebarile ,,neortodoxe''.
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani Poti reprograma un calculator de airbag la Mercedes w203? Am eu o problema la un Mercedes. Ideea e ca degeaba sting becul de la airbag ca ii tot arata pe MID eroarea "SRS Restraint System Malfunction Visit Workshop". Am 3 calculatoare luate de pe alte masini, sunt cu acelasi cod, fara crash data dar nu pot sa le virginizez. Sunt codate pe seria de sasiu. Pana acum nu l-a putut face nimeni. Ce zici? Te bagi?
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani din pacate nu se poate face. Cine iti va spune altceva, cu siguranta va incerca doar sa-ti ia banii, si iti explic si de ce.
Unele piese cu gestiune electronica au nevoie de codare (codare care din pacate se poate face doar la un service Mercedes). Mercedes si BMW sunt fruntase la asa ceva...
deci calculatorul de airbag nu se poate recoda... trebuie achizitionat unul nou de la mercedes si programat pe masina ta cu instrumentul de diagnoza si programare pe care numai mercedes il are (sunt softuri create de mercedes si le gasesti doar la mercedes). de ce spun asta? pentru ca, pe langa centrala de airbag, tu mai ai si alte centrale pe masina (cel putin ECU), care trebuiesc ,,sincronizate'' pentru functionarea perfecta a masinii tale. Acum o sa-mi spui,, bine dar eu am luat centrala fara crash data'', deci poate fi reprogramata. Asa e, insa pe langa simpla programare a centralei de airbag, mai trebuiesc facute si alte adaptari.
Daca iti apare eroarea srs malfunction, inseamna ca mai ai de programat si grupul eps, insa vei avea in continuare alte erori.
De aceea trebuie sa faci o vizita la Mercedes. Doar aparatura lor te poate ajuta.
ceea ce avem noi, astia de rand, nu se compara cu ceea ce vei gasi intr-un service mercedes.
totusi zic sa mai cauti si alte pareri, poate cineva stie altceva... poate cineva a gasit ,,portita catre fericire''
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani am diagnoza originala mercedes-benz STAR 3 dar nu am reusit nimic. ESP-ul functioneaza perfect, nu are treaba su SRS-ul. Cred ca asa moare. Nu cumpar calculator ca e prea scump. Cine o va cumpara il va schimba daca o sa vrea. Oricum nu a suferit un accident major. Masina nu valoreaza mai mult de 4000 asa ca nu merita investit. Mi-e ciuda ca am pus airbagurile degeaba ca tot nu merge.... risipa de bani
A comentat rangers0505 (70 puncte) acum 6 ani CU TOT RESPECTUL PENTRU TOTI CEI CARE STIU ACESTE CHICHITE, AM SA TE ROG SA-MI ACORZI AJUTORUL IN CAZUL IN CARE VOI FI CIT DE CURIND PROPRIETARUL UNUI PEUGEOT 806 DIN 2000  CU MOTOR 2.1 TD ( PRECIZEZ CA MASINA O IAU DOAR CA SA MERG LA PESCUIT SI LA IARBA VERDE)
0 voturi
A raspuns al3Ics (2,880 puncte) acum 10 ani Imi cer scuze ca am dat reply in loc sa dau comentariu la raspunsul tau tm30amp dar am incercat de trei ori si nu a aparut comentariul meu.

Normal cand cineva primeste negativ ar trebui sa vada din alt punct de vedere raspunsul nu sa cauti vinovati doar ca publicul nu a fost de acord cu tine. Daca bati apropo la mine, vreau sa stii ca nu ti-am dat niciun vot negativ( imi poti vizualiza profilul si vei observa ca am tot aceleasi 4 voturi negative primite si am dat doar unul negativ atunci cand a fost cazul de mai mult de o luna!)  Esti prea afectat de voturile astea, postati pentru rank sau cum!? :-j   Daca nu ar fi punctele astea ar fi raspunsuri mai concrete si mai putine jigniri.

 Acum nu m-ar deranja sa primesc negativ de la tot formul pentru ca stiu ca am fost total off-topic si merit asta.

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani este vorba strict de cei care mi-au dat vot negativ crezand ca cel care a pus intrebarea vrea neparat sa ,,masluiasca'' o masina pentru ca apoi sa o vanda. Eu, cand am raspuns, nu m-am gandit la asta, ci m-am gandit ca omul are o problema si noi, cei care raspundem, il putem ajuta cu sfaturi/detalii sau macar cu incurajari ;).

Referitor la rank sau pozitia mea...habar n-am cum functioneaza, insa vad ca intrebatorul nostru si-a castigat statutul de expert... si paradoxal, uite ca mai intreaba unele chestii. Deci nu ma afecteaza ranking-ul pe care il am, pentru ca nu ranking-ul ma invata, ci experienta...Sunt constient insa ca sunt multi cei de la care am de invatat, si deopotriva sunt cativa pe care as putea sa-i si invat cate ceva...
insa daca mai lasam prejudecatile la o parte, am avea toti de castigat cate ceva...
Comentariul meu nu face referire deloc la tine ci este strict general.