4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Cat trebuie sa fie densitatea ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cat trebuie sa fie densitatea la baterie ?

de ceva timp tot am probleme cu o baterie rombat. am verificat incarcarea la masina si este buna, m-am uitat si in ea sa vad cum e acidul si este bun. a venit un prieten cu un densimetru si mi-a zis ca densitatea este de 1,24 si cica normalul ar fi de 1,28. Cat ar trebui sa fie densitatea si ce pot face sa revina la normal ?
A intrebat mihaikynezu (880 puncte) acum 10 ani in categoria Electrice

editat de mihaikynezu acum 10 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani " Electrolitul - este o solutie de acid sulfuric in apa distilata, avand densitatea de 1,16 - 1,30 g/cm³. Acesta se prepara in conditii speciale, in vas de material plastic, turnand acid in apa , amestecand continuu, pentru omogenizare, din cauza reactiilor puternice, cu pericol de accidentare, iar incaperea va fi foarte bine ventilata. Se foloseste dupa omogenizare si racire. In baterie se toarna electrolit de densitate corespunzatoare pe la sursa de umplere. Densitatea normala este indicata de producator, dar, in mod obisnuit, trebuie sa fie 1,24 g/cm³ vara si 1,28 g/cm³ iarna."
0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani Verifica nivelul,la nevoie completeaza cu apa distilata .Pune la incarcat o noapte,si dupa aceea verifica densitatea .Daca are 1,28 atunci totoul OK. Daca o celula are mai putin,atunci alta baterie..Daca are mai mult de 3-4 ani nu merita efortul,ca la ger oricum te va lasa.