4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Informatii Opel Corsa C 1.3 cd...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Informatii Opel Corsa C 1.3 cdti 2004 !

Buna tuturor. Eu am un stilo 1.8 16v benzina despre care stiu cam tot ce si cum dar prietena mea are corsa 1.3 diesel si nu prea stiu care e treaba cu dieselul asa ca  am si eu cateva intrebari la voi:

1. Acest model de corsa are filtru de polen? daca da unde este situat si cum se schimba acesta?

2. Unde este filtrul de combustibil si cum se schimba acesta?

3. Bujiile incandescente sunt chiar asa scumpe? in jur de 80 ron bucata sau sunt la set si anumite siteuri nu specifica?

4. Unde este situat EGR si cum se curata acesta?

5. Cum se curata turbo? Trebuie sau nu trebuie curatat?

6. Cum se inlocuieste cureaua de accesorii cu una noua?

7. Cum se schimba sabotii din tamburii de pe spate?

Vreau sa-i fac o revizie mai amanuntita unpic si nu prea dispun de bani asa ca vreau sa o fac eu. am schimbat ulei, filtru ulei, filtru aer, placute si au mai ramas cele enumerate mai sus. daca am omis ceva va rog sa-mi spuneti.
A intrebat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Daca are AC,are filtru de polen.Este situat in colt(unde este balamaua de la capota).

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Da are aer conditionat. Deci in partea stanga cum te uiti la masina are bateria. Inseamna ca ar trebui sa fie in partea dreapta?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Da...asa am vazut la un Opel(Meriva parca)..acum nu stiu daca asa e si la Corsa.
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani sunt masini care nu au AC dar au filtru de polen.
0 voturi
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Ca si la Stilo, ai toate sansele sa il gasesti sub torpedo.
+1 vot
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani pt saboti trebuie sa ai un pic mai mult timp decat pt schimbarea placutelor.  demontezi roata , scoti piulita butucului si te inarmezi cu un ciocan in caz de nu iese prea usor tamburul daca nu in lovesti pe toata circumferinta lui pana cand isi formeaza un pic de "joc" sa iasa. la indepartarea tamburului ai grija sa nu strici si rulmentul. sabotii in mod normal au doua sigurantze cu cate un arc una sus si alta jos. se scot sigurantele se scoate cablul de la frana de mana si ar trebuii sa iasa relativ usor. de preferat ianinte sa ii dai jos sa te uiti cu mare atentie la ei cum sunt montati sa ai indee cum sa montezi noul kit (recomandabil ar fi sa schimbi si garniturile de la pistonasele de frana ca ulterior sa nu apara probleme dupa un timp cu ele si sa repeti toata povestea asta ,la schimbarea lor se pierde si un pic de lichid de frana) se monteaza totul in ordinea inversa demontarii si drum bun . daca se schimba garniturile pistonaselos este necesar aerisirea sistemului de franare  incepanad cu cea mai indepartata roata de pompa de frana. spor la treaba !  
  pretul de 80 lei este / bujie . daca nu are probleme la pornire in sezonul rece nu vad de ce este necesara schimbarea lor.

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani

editat de Soundstream acum 12 ani

Masina porneste oarecum ok. As vrea sa le schimbe pt ca a cumparat masina anul trecut si nu le-a schimbat si fostul proprietar cine stie cand le-o fi schimbat. Aaa si a facut deja app 10 mii km cu ea si eu zic ca ar cam fi normala o revizie mai amanuntita ca sa nu aibe probleme. La cat trebuiesc schimbate bujiile la diesel in general?
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani la benzina ai limita si pana la 30-35k km ...... la diesel mai mult ca sigur au limita mai mare (din cunostinta mea sper sa nu ma insel)
+1 vot
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Restul? Imi poate explica cineva mai detaliat ce este acel EGR, ce functie are si daca e murdar cu ce influenteaza? Eu am inteles ca e un fel de valva care se curata ceva gen ca la clapeta de acceleratie de la benzinare. e adevarat?

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani EGR este o valva de recirculare a gazelor.Adica iti ia gaze de pe evacuare si ti le baga in admisie.