4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Martori de bord > de ce se aprinde becul la ulei...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

De ce se aprinde becul la ulei dupa ce am spalat motorul la clio?

Salut! Mi-am cumparat un reno clio din 2002 , 1.4 si sa gasit un destept sa vina sa imi spele motorul ca stie el foarte bine ... La spalat, si mi`a zis sa nu o pornesc imediat dupa spalare ... Am lasat-o asa toata ziua si noaptea pana azi la 11 cand a trebuit sa plec cu masina .Cand iam dat cheie nu mai pornea .. invartea dar nu pornea .. Iam scos fisile care erau imbibate cu apa si leam uscat cu jet de aer de la compresor si apoi cu un pistol cu aer cald..Am suflat cu aer si la bujii, fara sa le scot afara  , toate bune si frumoase, masina a pornit dar dupa ce porneste , ramane aprins becul de la ulei si de la STOP ...Problema este ca nu sta aprins tare ci foarte incet ..Luminozitatea becurilor este la jumate ..

Ce fac?
A intrebat kowally (2,350 puncte) acum 10 ani in categoria Martori de bord
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani dute inapoi la ala care ti-a spalat motorul cu apa sa suporte toate cheltuielile  aferente deoarece motorul nu se spala cu apa ....

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Din privinta unei persoane care face si spalat/detailing nu sustin parerea asta comunista,nu e vina mea care castig te miri ce la o masina sa imi iau in spate cheltuielile aferente.La motoare in general electronica si la masini discurile de frana.Suna cam asa,tu vii cu masina o vrei intr-o ora,eu iti zic ca o fac pe riscul tau si tu zici ca da.Atunci de ce plm sarim in capul celor care spala?
Idem cu electronica,pe orice forum unde am citit du-te sa iti plateasca spalatorul centrala sau mai stiu eu ce?DE ce ca ai fost prost si nu ai aflat ca motorul nu se spala(e acelasi cu spalam o centrala de sigurante sau un tablou electric).
Pentru cultura genelala a tuturor motorul nu se spala dar eu il spal si imi plateste spalatorul,frate pune bani deoparte,plateste o suma groasa la spalat si poate are cineva rabdare sa stea sa iti faca pe componente.
Daca tot am avut de obiectat adaug si procedura mea de spalat motorul,1.sa fie rece.2.baterie out.3.Alternator,electromotor si ecu acoperite.Toate partile de plastic vin demontate si spalate individual,partile mecanice si de fier se spala cu detergent special si care vine imprastiat cu pensula fara ca picure macar.
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani dislike bobi esti prost tare .. daca motoru nu se spala cu apa;)
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani am spalat motoru la peste 1000 de masini in 2 ani de zile ... si nu am avut probleme cu nici una .. la toate le-am spalat cu apa ;) si o solutie care continea SODA .. asta s-a intamplat cand lucram in anglia la o spalatorie auto;) .. plus de asta si in Ro la fel am spalat foarte multe masini si niciodata probleme ...
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani prost e copilul lu tactu
A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani am gresit cand am zis ca ala sa plateasca pagubele... dar totusi asa ceva nu se face ... e ca si cum ai intra cu masina intr-un rau sau vreo balta adanca.... eu de 5 ani la audi nici o data nu i-am spalat motorul ...nu ma deranjeaza ca e prafuit ....
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Teoretic o spala samsarii ca sa fie ok la vandut sau cine nu are ce face.O carpa pe plastice e destul.
+1 vot
A raspuns ariel (11,300 puncte) acum 10 ani DESTEPTUL esti tu daca l-ai lasat sa-ti spele motorul cald,oricum si eu am fost prost.
0 voturi
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani eu mi.am spalat motorula singur de vreo 3 ori,si unui prieten 1.pur si simplu am scos plusul de baterie,si am dat cu jet de apa(insa cu ceva grija) si nu am avut nici macar o problema,iar motorul l.am pornit dupa aprox 10 min.masinile in cauza e46 nfl...daca ai grija poti spala motorul linistit...
+4 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Felicitari,azi ai invatat inca o lectie.
1.Motorul nu se spala,se face detailing.Adica se ia fiecare componenta,majoritate si cele mari vin demontate,se spala individual se usuca in alt loc decat masina.
2.Elementele fixe(loc,etc)se spala separat,cu un detergent special si care sa nu curga(acel detergent costa si nu se gaseste la colt).
3.Un serviciu de spalat motor(impropriu spus,facut ca la carte se cheama detailing).
4.Nu poti trage la raspundere omul de la spalatorie,cel ami probabil e un angajat care munceste pt salariu nu pentru clienti si multumirea lor(corect era sa iti zica pe riscu tau sefu).
Problema curentului slab e din cauza conexiunilor electrice,mufelor ude sau chiar a centralei sau cutiei de sigurante.
Stop inseamna ca unul sau mai multi senzori fie sunt in scurt si au fost exclusi din ecu ca sa nu ia foc,fie au fost scurtcircuitati si te asteapta o nota frumoasa de plata.
PS.Inainte de a face lucrari de genul(chiar daca pare un simplu spalat) informeaza-te  si mergi unde se face de calitate.
–3 voturi
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani doamne ce aud aici raman uimit .. auzi tu a scos pulsu de la baterie ca sa spele motoru X( ... nu pot sa cred .. bai oameni buni am spalat o gramada de motoare la viata mea fara sa scot nici un puls fara sa nu acopar nimic .. niciodata nu am avut probleme . ... ma lasa`ti uimit.............................................

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani ce ti se pare asa exagerat in a scoate plusul de la baterie?nu stii cum intra apa pe unde nu trebuie si iti strici cine stie ce.vad ca esti mare expert(cam in toate postarile tale) si nu stii sa pleci cu masina de pe loc(o intrebare mai sus)
A comentat Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani la condus sportiv nu ma pricep pur si simplu imi plac masinile sa stiu despre ele teorie mecanica si sa o fac cat mai frumoasa .
–3 voturi
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani becu la ulei ti se aprinde ca numai ai ulei sau vreo eroare ;) fa`i schimbu de ulei si bag`o pe tester dupa si reseteeaza eroare asta trebuie sa faci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentarii:

A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani 1 ai omorat limba romana intr-un singur comentariu
2 poate a schimbat uleiul recent,in cel mai rau caz trebuie doar sa completeze.
+1 vot
A raspuns kowally (2,350 puncte) acum 10 ani uleiul si toate consumabilele au fost schimbate akum 500 km..Am tinut masian cu motorul la soare cateva ore si vad ca acum nu se mai aprinde, cred ca era vreo mufa uda pe la sonda sau etc .. Data viitoare o sa stau linistit.Multumesc pentru sfaturi!