4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Martori de bord > Martori de bord aprinsi aiurea...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Martori de bord aprinsi aiurea?

Salutare tuturor!

Masina in cauza e o lancia lybra,an 2001,motor 1,9jtd,110 cai,80k km.

Deci singura problema care o are,la viteze mai mari de 170,uneori 180,se aprind cam toti martorii de bord si raman fara servo.

Initial am crezut ca e limp mode,dar puterea nu scade si am acceleratie in continuare.Daca reduc la 160 sa zicem,dispar toti si servo isi revine.

Printre martorii de bord sunt check engine,lumini de ceata,apa sub nivel,bec rosu de ulei,faza lunga desi era zi si era stinsa,aribag-uri,centuri,airbag pasager dezactivat si cam atat imi aduc aminte acum.Toti martorii se sting pe loc,nu unul cate unul aproximativ sub 160km/h.Prima data s-a intamplat la 190,apoi la 180 si acum a inceput sa scada.

Care sa fie problema si o oarecare rezolvare?Luni ajunge in service pentru schimbat discurile de frana si placutele,cu ocazia asta o sa fac si o diagnoza.

Multumesc anticipat de raspunsuri.
A intrebat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani in categoria Martori de bord
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani ai cutie automata? daca da s-ar putea din cauza calculatorului de la cutie sa faca asemenea faze. daca nu raman ceasrile de bord sau in cel mai rau caz, ECU. Oricum mai bine fa o diagnoza de preferat la cineva care se stie la italience

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Cutia este manuala in 5 trepte,masina nu a facut pana acum absolut nici o problema.Tipul care o avea inainte mergea cu ea subturata,asa face de ani de zile,fiind primul si singurul proprietar.
Diagnoza o sa ii fac la Reprezentanta,locuiesc in it.Sper ca pe aici sa isi faca treaba,e destul de stresant la peste 160 ca faca faze de genul.
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani o sa razi dar verifica daca alternatorul face treaba buna...e posibil sa iti taie toate sistemele ca sa poata merge motorul in parametri cat de cat.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Din intamplare acum 4 zile a primit masina o baterie noua,la relantiu incarca 14,7-15v,cel putin asa imi arata cu voltmetrul care il aveam.Asta fara radio,faruri sau orice alt consumator.Mi se pare putin cam mult 15v,utilizand doar consumatorii de care are nevoie motorul.
Ce ai vrut sa zici cu taiatul sistemelor si mersul motorului in parametri?Am scris si in intrebare,masina nu taie din putere,nu e vorba ca nu mai am pedala,in afara de volan tare nu se intampla absolut nimic legat de comportamentul masinii.
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani s-ar putea sa fie din alternator. daca iti baga 14.7 la relanti atunci la turatie s-ar putea sa bage mai mult ceea ce inseamna ca ai releul de incarcare din alternator defect. Bagand tensiune prea mare, unele module s-ar putea sa intre in avarie si sa rezulte prin anomaliile pe care le-ai prezentat mai sus