4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Am pus prea mult ulei in motor...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Am pus prea mult ulei in motor iar apa a crescut, problema?

Nu stiu daca are vreo importanta dar este vorba de un Bmw e39 pe benzina. Motorul mananca ulei de obicei dupa 8.000 de km dar foarte putin. Problema e ca  am completat din greseala cu jumatate de litru mai mult de ulei. Sunt obisnuit sa verific tot la 2-3 saptamani nivelul la ulei ca sa fiu eu relaxat ca e ok totul. Am tot pus putin cate putin si am asteptat cate 5 minute sa se scurga in baie si tot pe minim era pe joja. Dintr-o data mi-a aratat maxim si putin peste. Am dat o tura buna cu masina sa vad ce se intampla si am vazut ca uleiul nu a scazut dar a crescut apa la maxim. Am desfacut busonul la apa si a dat apa peste. Ok am zis, am scos prin joja cu seringa aproape jumate din cat am bagat si a ajuns nivelul pe joja aproape la maxim acum. Asa sunt obisnuit sa il tin intre mijloc si maxim. Dupa cateva zile de drumuri scurte prin oras mi-a scazut si apa aproape de minim de data aceasta. Evident am completat surplusul cat a dat zilele trecute pe afara ca sa fie la jumate acum. E normal sa creasca apa cand e prea mult ulei in motor ? Tin sa precizez ca apa e albastra de la antigel si nu are ulei in ea. Am bagat si degetul in apa si e apa nu se simte ulei sau ceva. Am cunostiinte foarte mici de mecanica si de aceea va si intreb fiindca vreau sa intampin o viitoare problema sau sa aflu daca e normal ce mi s-a intamplat. Oricum in ultimele luni tot am mai completat apa cu antigel ca imi disparea pe undeva si tot scadea cateva degete. In Ulei sigur nu a intrat sau viceversa. Sub masina nu am avut apa si nici scurgeri pe motor. Unde credeti ca s-ar duce apa ? Am fost pe la mecanici si au spus sa nu imi fac griji dar tot imi fac.  Altu mi-a spus ca vara si lui i se evapora pe la un colier ceva. Altu mi-a spus ca se scurge pe langa caloriferul de incalzire. Etc etc povesti. Voi ce spuneti ??
A intrebat cipri.tuning (130 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns autosiscar (240 puncte) acum 10 ani Nu are nici o legatura nivelul de ulei cu apa decat in cazul garniturii de chiulasa defecte.
La tine coincidenta nefericita.

Comentarii:

A comentat cipri.tuning (130 puncte) acum 10 ani Mare coincidenta pentru ca mereu mi-a scazut din apa si doar de data asta a crescut mult de tot.
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 10 ani asa cum ai zis uleiul nu a intrat in apa.
In concluzie se elimina aceasta posibila stricaciune. o picatura de ulei se vede imediat in vas pentru ca va plutii.

e clar ca pierzi antigel pe undeva, uitate pe sub masina sau verifica mocheta sa nu fie uda, exista posibilitatea sa iti curga caloriferul din interior.

faptul ca ai pus ulei peste maxim nu este un lucru bun, dar nu cred ca o sa iti strice ceva, asta daca nu e cu foarte mult peste.

cele doua probleme cu disparitia uleiului si a lichidului de racire au o problema in comun. vechimea masinii si implicit uzura.
bineinteles ca se pot rezolva, dar trebuie sa ai ceva bani pt aceasta operatiune, probabil trebuiesc schimbate oringuri de pe la sistemul de racire si oringurile supapelor de la chiuloasa.

din proprie experienta, daca nu esti fanatic, aceste lucrari nu isi au rostul.
explicatia pt faptul ca nivelul lichidului de racire a crescut este faptul ca ai mers cu masina. la rece e un nivel, la cald e altul, nu se recomanda deschiderea busonului cat timp motorul este cald, risti sa te arzi. acest luctu este perfect normal.
sault!

Comentarii:

A comentat cipri.tuning (130 puncte) acum 10 ani Pai anul trecut am desfacut motorul si am inlocuit tot ce trebuia si ce nu trebuia ca mi-a fost ciupita garnitura. Oringuri tot. Am facut totul la reprezentanta. Nu am nici o mocheta uda si nici pe sub masina nu am apa. Uite astazi dupa o tura mai in forta cu masina mi-a scazut nivelul la apa cu 1 deget si se simtea presiunea pe furtune, adica erau tari. Am desfacut busonul si a crescut inapoi 1 deget pana la jumate cat am completat zilele trecute. Deci nu mi-a crescut la cald ci din contra a scazut.
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 10 ani nu stiu ce sa zic, si eu am mai patit ciudatenii deastea la masina, unele rezolvandule chiar si dupa 2 ani. nu renunta sa gasesti raspunsul la problema ta.