4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > ce reprezinta erorile in bord?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ce reprezinta erorile in bord?

va salut ,am o ALFA 156 ,SPORT VAGON ,1.9 jtd ,anul 2000,81 kw ,de cateva zile mi/a aparut niste erori in bord ,ce probleme am ,mai ales cea din dreapta sus cu rosu

am observat ca masina nu prea mai fuge ca innainte  si scoate un pic de fum dar am zis ca este de la motorina

va multumesc ,o zi buna tuturor

Imagini atasate

A intrebat IOA (2,470 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Cea din stanga si cea de pe mijloc sunt legate de centuri/airbag,fie unul din scaune are 'plasa' rupta si detecteaza ca e o persoana si nu are centura(se poate proba cu toate centurile puse).
Eroarea din dreapta 'check engine' inseamna o problema electrica/electronica a motorului,faptul ca e rosie inseamna ca au fost facute ajustari/limitari/piese cu semnal invalid 'anulate de ecu.Se face o diagnoza pentru a afla eroarea si se iau masurile necesare(numarul de probleme posibile este foarte mare pentru a merge la ghici).

Comentarii:

A comentat IOA (2,470 puncte) acum 10 ani va salut ,la aceasta masina nu ajunge curent lin spate dreapta la toata lampa ,pozitie ,stop pe frana ,lumina nr de inmatriculare ,si stanga fata pozitie ,aceasta o fi problema?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
In speranta ca nu sunt taiate firele pe partea dreapta(pe sub mocheta/bancheta),ar trebui sa ai doar o eroare de bec ars,in nici un caz conectata cu proasta functionare a motorului.Eroarea de airbag ar putea fi de acolo daca ai airbag cortina.
Diagnoza,cand o vei face pentru motor(nu iti recomand sa te apuci sa scoti cate o piesa din mers,debitmetrul de exemplu se obisnuieste),se pot cauta si erorile de airbag(macar stii de unde e).
A comentat IOA (2,470 puncte) acum 10 ani da ,mersi oricum ,o sa/i fac o diagnoza ,pe mine ma intereseaza mai mult cea din dreapta sus ,iar problema cu lumina pa spate multi spun ca este o problema veche la alfa si ca este vorba de o centralina de confort ,sau poate gresesc
o zi buna
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani nu trebui sa-ti faci probleme la cea cu airbagul si cea din stanga ,puno pe tester si aflii ce are la cea din dreapta , sunt mai multe probleme legate de check engine ,
0 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 10 ani Erorile din dreapta si centru sunt in legatura cu airbag-urile, trebuie verificate, cea din dreapta e in legatura cu motorul. Mai mult ca sigur ai ceva probleme cu admisia (probleme foarte frecvente la JTD-uri). Trebuiesc verificate furtunele de admisie, EGR, galeria si clapeta de admisie. Problema e ori din cauza unui furtun fisurat ori e admisia foarte murdara (deobisei se intampla atunci cand mergi mult subturat sau daca nu schimbi uleiul si filtrul de aer la timp).
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Fa-i o diagnoza pt. a afla eroarea check engine