4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Ce se întâmplă dacă am mer...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ce se întâmplă dacă am mers fără ulei în cazul ăsta ?

Salutare! Dețin un BMW e60 , 12/2003 , 2993cm , 218 cp , diesel , 170kw , d2 , cutie automată. Eram pe autostrada în germania și mai aveam cam 10km să ajung la destinație. Dintr-o dată am observat că dacă accelerez mai brusc gen pentru o depășire , a început să se audă un zgomot ciudat de la motor ( gen cum se aude sunetul de la o mașină benzină cu motor foarte mare " trrrrrr " ) . Dacă mergeam constant cu 100-120 nu se auzea nimic. Toate bune până când am început să simt miros de ulei ars în mașină. Mai aveam cam 500 metri până în prima benzinarie. Am oprit acolo și după ce am deschis capota am observat urme de ulei aruncate pe piesele de la motor. Am verificat uleiul și am avut șocul vieții . Nu mai aveam ulei deloc . ( în acel moment mi-am dat seama că am și senzorul de la ulei stricat deoarece nu m-a anunțat nici în bord nici pe navigație că nu am ulei ) . Am cumpărat 2 litru de ulei din benzinarie , am pus și am lăsat motorul să se răcească. După ce s-a răcit motorul am pornit mașina și mi-a pornit foarte ok. Numai că stând în mașină am început să simt o vibrație care venea de la motor. ( o vibrație pentru o fracțiune de secundă , simțită la fiecare 1-2 secunde " ca o zdruncinatura foarte mică" ) . Atunci am decis să numai merg nici 10 metri cu mașina și am sunat pentru a fi ridicat de acolo și adus la destinația unde locuiesc. Zilele viitoare urmează să bag mașina în service. Îmi poate spune cineva cam la ce mă pot aștepta ? Am șanse să fie ceva minor sau am bulit motorul ? Țin să precizez că motorul pornește ok numai că simt acea vibrație care vine de la motor. Ultima revizie i-am facut-o în urmă cu 8.500 km. Mulțumesc! 
A intrebat CyPaK (130 puncte) acum 9 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+1 vot
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 9 ani cu siguranta ca ceva sa stricat daca nu mai aveai ulei deloc. poate in motor totusi mai era ulei, dar nu aveai nimic pe joja.

 in principiu 5 minute de mers fara ulei sunt suficiente cat sa strici turbina si peste 10 minute strici sigur si motorul, nu la modul ca se autodistruge, dar e suficienta o uzura a cuzinetilor, a arborelui sau a axelor cu came.

trebue meaparat mers la service si constatat.