4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Daca am pus mai mult ulei deca...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Daca am pus mai mult ulei decat trebuie..?

Daca am pus cu 300 - 400 ml mai mult ulei in motor decat trebuia se poate intampla ceva? Pe joja imi arata nivelul peste maxim cu 1 cm. Pot aparea ceva probleme?
A intrebat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani pot aparea scurgeri de ulei in zonele sensibile, mai scoate vreo 200 de grame intr-un recipient curat

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Pai si cum il scot? Desfac surubul de jos de la baia de ulei?
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Hai ca o sal verific dimineata sa vad exact unde e nivelul. Problema este ca joja mea e si stupida si ma induce in eroare mereu. Imi arata jos pana unpic peste minim ulei dupaia e pauza si imi arata sus peste maxim. Nu stiu cum naiba intra ea in ulei da e foarte ciudat.
0 voturi
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 12 ani scoate 300 de gr pe la busonul und scoti uleiul si no sa ai nici o problema

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Si daca il las asa ce are?
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani lasa-l ca vezi tu, nu ne mai batem capu sa-ti spunem, tu de ce crezi ca au marcat aia pe joja si nivelul maxim?
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Pai si cum sal scot pe sus pe la buson?
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani pe sus nu vad cum ai avea cum, asa ca trebuie sa te murdaresti un pic pe maini, desfaci pe jos si ii dai drumul in ceva curat ca in cazul in care scapi prea mult sa poti sa-l pui inapoi, la fel ca tine a facut un vecin cu o solenza la 80k km si gasea mereu cativa stropi sub ea pana a mai scos din el, la fiatul tau nu se stie daca o sa curga dar in orice caz nici bine nu ii face
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani 1 cm nu sunt 300-400 ml. , ci undeva pe la litru, deoarece in partea de sus baia de ulei se lateste.
Nu se specifica motorul.
La unele motorare se poate scoate cu un furtunas subtire si o seringa pe la teava jojei.

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Motorul este 1.8 16v de fiat stilo. Bine poate am zis eu gresit 1 cm. Am adaugat exact jumatate de litru. Schimbul l-am facut undeva prin octombrie si de atunci nu am mai completat.
0 voturi
A raspuns Adi.M (180 puncte) acum 10 ani Sigur ca pot aparea probleme, intotdeauna e bine sa pui ulei intre cele doua semne; minim si maxim, eu asa procedez e mai sigur. Ieri am complectat si am pus peste maxim, iar azi l-am scos afara pe la joja; cam 200ml, nu e nevoie sa desfaci surubul de la baie. Cu 6  luni in urma mi-am cumparat un aparat (20euro) de scos uleiul din motor pe la joja, functioneaza perfect si poti golii toata baia de ulei in cazul in care vrei sa faci schimbul. Mai poti incerca cu un furtun destul de lung si cu o pompa manuala de bicicleta, pe care o vei folosi pe urma doar la asa ceva. Sper ca ti-e de folos informatia, chiar daca a trecut atata timp. Pa.
0 voturi
A raspuns igor-gotca (180 puncte) acum 8 ani Eu tot am pus peste maxim deoarece nu știam că trebuie să fie pe loc drept mașina cînd verificăm nivelul de ulei,pe urmă am aflat că trebue să așteptăm ceva timp după oprirea motorului pînă se scurge bine uleiul,am mers cu ulei prea mult apr. 50km pînă am observat că se aprinde becușorul roșu de ulei sau cum se zice corect am scos uleiul care era în plus (aprox.1 l)becușorul nu se mai aprinde merge bine dar e aude parcă pălește ceva atunci cînd scot capacul unde turnăm ulei la turații mari mai încet,la turații mici mai tare,oare trebuie de reglat presiunea la ulei dacă are de unde sau altceva?