4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > de ce aude un zgomot ca o bata...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce aude un zgomot ca o bataie la motor?

am un renault espace3 din 2001 2.2diesel si cand masina sta pe loc la relanti se aude o bataie la motor(dar nu mereu...cate o data face in permanenta iar cate odata se mai opreste bataia,iar incepe si tot asa)iar cand calc ambreajul nu se mai aude nicio bataie,motor toarce ffoarte frumos,se aude numai atunci cand iau piciorul dp ambreiaj,iar in mers nu se aude nimic,intra bine in viteze..etc,doar cand sta la relanti pe loc atunci semanifesta in acel mod!!din ce cauza ar fi,stie cineva??Multumesc!
A intrebat dannyro (3,050 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani daca spui ca atunci cand calci ambreiajul nu se mai aude, poate fi rulmentul de presiune dus.

Comentarii:

A comentat dannyro (3,050 puncte) acum 10 ani si cat m-ar costa sa-l inlocuiesc?si care e procedeul,cat dureaza!Multumesc!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani @dannyro:Pentru moment il poti lasa asa cu mentiunea ca un mecanic sa faca constatarea(e dus,nu e dus,mai merge).Cand e de schimbat,mai bine schimbi kit ambreiaj,manopera ajunge destul de mult in cifre(trebuie demontata cutia de viteze).Fara scule si experienta minima necesara nu prea e lucrare de facut pe bordura.
Masina de suspendat(capre,elevator),macar sau cric mare pe care sa stea motorul cand demontezi suportii de pe cutie ar fi sculele mai mari,chei si restul e logic ca trebuie sa fie.
Se demonteaza bateria,rotile pivotii,ulei afara din cutie,planetare,electromotor,ce e deasupra cutiei atat cat sa ai acces la suruburi.Apoi suportii de la cutie,motor sustinut de cric sau macara,si cutia jos.Discul are 6 suruburi de 10 sau torx 40.De mentionat,nu stiu daca are si modelul/motorul tau,daca ai cadru de sustinere sub motor si cutie,cel mai probabil nu o sa ai loc sa scoti cutia sau sa o tragi intr-o parte,acel cadru e prins in 6 suruburi mari plus alte 8 mici plus 4 la caseta de directie.Nu e chiar asa de simplu.
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani ce masina ai?
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani Rulmentul de presiune.
Mergi asa ca nu e problema...tata merge cu el asa la un Opel Meriva 1.3 CDTI de cativa ani si nu are nici pe naiba.
Cand schimbi ia tot kitul ambreaj.