4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > de ce se aprinde martorul la u...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce se aprinde martorul la ulei la o turatie de 3000rpm la focus 2 ?

salut ! am un ford focus 2, 90cp, an 2006....in mers s-a aprins becul la ulei iar motorul a inceput sa rontaie. am oprit, am verificat nivelul uleiului in baie( era normal ), de fapt nu era nimic in neregula, am pornit motorul, becul s-a stins iar rontaiala a persistat pret de 10 km.dupa 700 km, a aparut iarasi rontaiala fara ca becul de la ulei sa se mai aprinda. dupa acesti 700km am facut schimbul de ulei dar degeaba, a recidivat, de data asta iarasi cu bec aprins plus rontaiala. este posibil sa fie din pompa de ulei, este posibil sa fie de la vreun injector?????? va rog frumos sa-mi dati un sfat......multumesc
A intrebat razvan_dxa (210 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Se demonteaza baia de ulei si sorbul pompei de ulei care se curata constiincios.
Se schimba dupa operatie obligatoriu uleiul (5W40 , exclus Castrol )si filtrul ( atentie la montaj) .
Fara aceste operatii se va gripa motorul necesitand inlocuire ( reparatia fiind mai costisitoare).La astea mai adaugam si distrugerea turbinei din lipsa de ungere.
0 voturi
A raspuns razvan_dxa (210 puncte) acum 10 ani Am fost cu ea si la tester, iar acesta nu a dat nici un cod de eroare. Acum ramane sa merg la mecanic pt a curata sorbul pompei. Multumesc frumos pentru sfatul dat.
0 voturi
A raspuns razvan_dxa (210 puncte) acum 10 ani As mai avea o intrebare...... : ce tip de ulei se recomanda la acest motor?