4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Nu trage?Ce are??

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Nu trage?Ce are??

Am o problema la Aixam.

De ieri masina nu mai trage cum trebuie...ma rog de ea pt 50 km/h de la 85 km/h cat prindea inainte.

Am o mica gaurica in toba(cam cat varful unui pix pe care fasaie cand motorul e pornit.De cand are problema asta,cand opresc motorul se aude pe acolo o fasaiala ca atunci cand desfaci o sticla de Cola....ca si cum ar elibera gazele pe acolo.

Eu am o banuiala ca toba e infundata pt ca am mai avut o teava infundata(are 2 tevi).

Compresie am destula pt ca motorul porneste destul de bine.

Ce parere aveti?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns elvispam (450 puncte) acum 11 ani da este posibil sa fie si toba infundata.dar poate fii si discu de ambreaj dus.ferifica prima oara toba sa vezi daca e infundata si daca nu e sigur %100 e de la discu de ambreaj.am patit-o si eu

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani el are un variator de viteza nu are disc de ambreiaj ca la o masina normala, are "un fel" de disc de ambreiaj, dar asta e alta poveste. banuiesc ca sti ca poti verifica daca toba e infundata foarte simplu, o dai jos si faci o tura, apoi tragi concluziile.
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Din experienta mea cu scuterul stiu ca are variator si ambreaij asemanator sa iei in calcul si faptul ca problema poate survenii de la cureaua de transmisie care poate fi tocita pe lateral. Un mm de curea tocita face ca ea sa nu mai urce pana sus pe variator si asta inseamna un top speed mai mic. Poti verifica asta suspendand masina si accelerand. Tu urmaresti cursa curelei iar un prieten in timp ce accelereaza sa tina si pe frana foarte putin ca sa simuleze efortul depus de masina la rulare(sper ca ai inteles ce am vrut sa zic).
 
Eu m-am pacalit asa o data pe loc mergea perfect si in sarcina nu urca pana sus, apoi am aplicat metoda asta si am observat acest fenomen. bafta!

motorul ce zice? urca in ture repede? are demaraj?

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Demonteaza evacuarea si fa o proba de drum; e cel mai revelator.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Asta am si facut.Toba e infundata rau de tot.O sa o desfac azi sa vad cum si de ce s-a infundat.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns IVACHIS (1,270 puncte) acum 11 ani Salut! Problema este de la Toba de esapament... curata toba + galeria, verifica cureaua la variator sa nu patineze! la astea se duc cam repede setu motor (daca numai trage si da fum mai mult ca inainte setu e o prolema! ) bafta

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Am rezolvat.Cureaua nu patina ca motorul nu se tura cat trb.