4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Presiune in vasul de expansiun...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Presiune in vasul de expansiune? Cauze ? Solutii?

Salut colegi! Inainte sa postez intrebarea vreau sa spun ca faceti o treaba extraordinara aici si chiar ajutati oamnii cu problemele lor. Respect.Acum problema mea la un BMW 316 din 94 motor 1.6 este ca imi face presiune in vasul de expansiune iar indicatorul de temperatura din bord nu ajunge la jumatate , imi sta pe undeva pe la un sfert ..Acum nu stiu ce piesa trebuie sa schimb, termostatul sau pompa de apa, sau mi-a spus un prieten ca pot sa recalibrez indicatorul pe tester ca nu mi-ar mai idica corect temeperatura?Daca doriti sa imi dati un sfat astept rasuns.Multam.
A intrebat geo_316 (670 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns ariel (11,300 puncte) acum 10 ani salut,daca furtunele sint fierbinti cu siguranta este termostatul.
electroventilatorul porneste?
vezi ca tocmai am raspuns cuiva caruia ii refuleaza vasul de expansiune.
recalibrarea o poti face dupa ce functioneaza totul ok.
0 voturi
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani sunt mai multe cauze,daca apa se incalzeste dar tie iti indica rece,e sonda de temperatura,daca nu se incalzeste destul e termostatul ramas blocat pe deschis.cand ramane blocat pe deschis iti mai dai seama in felul urmator,atunci cand mergi in afara localitatii apa ramane la temperatura joasa(mai jos de jumatate),iar in oras apa sta  la temperatura normala(la jumatate)eu am termostatul dus si astea sunt problemele ce mi le creeaza(e46).presiune in vas se face cand se incalzeste apa in motor,daca te uiti scrie si pe capac a nu se desface atunci cand e apa fierbinte.

Comentarii:

A comentat geo_316 (670 puncte) acum 10 ani In cazul meu mi se incalzeste apa si furtunele sunt fierbinti dar nu imi trece de sfert temperatura in bord . Am mers 30 km pe sosea, si am urcat o coasta cu prima treapta la 1500 rpm cam 1 km si degeaba nu trece de sfert.Deci sa fie de vina sonda de temperatura?
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani cum spune si colegul mai jos,tind sa cred ca e termostatul blocat,temperatura iti indica,si e foarte probabil sa iti indice corect.la jumatate apa ar trebui sa aibe undeva la 90grade(din cate stiam) deci la sfert sa fie undeva la 45...furtunele e normal sa fie destul de fierbinti
A comentat geo_316 (670 puncte) acum 10 ani O sa incerc azi sa scot termostatul si sa merg 2-3 km fara el sa vad daca o sa imi indice tot temperatura aia in bord . Merci pentru raspunsuri.
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 10 ani pai tot aia e...acum el e blocat pe deschis....dec apa trece de el lejer(ca si cum nu l.ai avea)schimba-l
0 voturi
A raspuns ariel (11,300 puncte) acum 10 ani termostatul blocat.