4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Problema termostat ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Problema termostat ?

Salut, am o problema, si anume incalzirea apei din motor. Am schimbat termostatul de 2 ori si niciun rezultat. Apa se incalzeste foarte greu, nici daca merg turat nu ajunge la jumatatea acului.

Care sa fie problema, m-am gandit sa comand un termostat original Hyundai poate am mai mult noroc.

Masina : Hyundai Atos Prime 1.1 din 2006
A intrebat Akai (1,920 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani Ai aerisit instalatia? Daca da, verifica daca functioneaza termostatul punand mana pe furtunul de dupa termostat care merge la radiator. Daca se incalzeste primul dupa ce ai pornit motorul, atunci nu e bun termostatul. El trebuie normal sa tina inchis circuitul din fata de la radiatorul de racire, pana cand apa ajunge la 85 de grade. Inca un lucru minor mai am sa iti amintesc. Dimineata cand e frig, porneste masina cu 5 minute mai devreme si foloseste ventilatia pe treapta 1 nu la maxim. Daca dai ventilatia la maxim nu o sa se incalzeasca motorul decat foarte greu
+1 vot
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 11 ani am intalnit o gresala de montare la un golf 4 a fost montat origul de etansare inainte termostatului si apa trecea pe langa termostat si temperatura nu crestea mai multe de 60 grade C ..mare atentie la montare  poti schimba 10 termostaturi si sa ai acelas rezultat ..partea cu aerisirea nu are legatura in discutia asta deoarece un sistem care nu e aerisit nu va face ciclul de racire si lichidul de racire va trece de limita maxima de 90 de grade unde aici nu e cazul ..bafta !

Comentarii:

A comentat Akai (1,920 puncte) acum 11 ani Mersi de raspuns, asa cred si eu ca patesc, termostatul e bun ca l-am pus astazi intr-o cana si am pus-o pe aragaz si deschidea si inchidea.