4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > salut.am un ford focus 1.8 tdd...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Salut.am un ford focus 1.8 tddi din 2001 si nu mai imi trage masina cum imi tragea inainte.futunele culer ok?

buna,va rog daca bine voiti sa-mi dati niste sfaturi.am un ford f 2001 1.8 tddi si nu mai imi trage asa bine,de porit porneste la sfert de cheie,,,acuma i-am dat in gura ca mia ziscineva ca poate e infundata dar tot nu trage asa bine.ce spuneti ca e de facut sa remediez problema asta.

                   multumesc anticipat
A intrebat misa007 (170 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Ce ai scris dupa punct nu am inteles,banuiesc ca vrei sa zici ceva de furtune.
Ca sa o faci sa mearga mai bine,in afara de faptul ca in timp nu mai e ca noua si performantele scad,pune-i ulei si filtre de calitate,asta e cel mai recomandat.
Apoi de verificat sunt multe,turbina,injectoare,alimentare etc.
Pune ulei si filtre,vezi ce se schimba,mergi putin mai turat adica 2 3 km cu motorul la temperatura normala si turat in jur de 3500rpm,apoi daca tot nu esti multumit,fa o verificare de parametri si interpreteaz-o unde trebuie apoi vezi ce nu e bine.
P.s.In timp,orice masina mai pierde din putere,sprint,acceleratie etc.
Ideal de facut si o verificare la ambreiaj,desi dupa simptome e cam departe vremea lui.
0 voturi
A raspuns misa007 (170 puncte) acum 11 ani filtrele le-am schimbat si uleiu.am 8000 km cu ele si am bagat ulei ford 5w40 .turbo nu scoate fum nici cand ii dau in gura.deci e bun?eu bagam motorina de la petrom si e posibil ca am bagat o singura data de la aral si cred ca de atunci nu mai trage asa bine.daca schimb filtrul de motorina e posibil sa-si revina?
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1.schimba filtrul de motorina
2.curata egr
3.schimba filtru de aer
4.schimba uleiul si filtrul chiar daca ai facut doar 8000km
5.dupa ce schimbi toate astea fa o tuta de 2-5km cu turometrul la 4000rotatii sa cureti cat de cat turbina si funiginea colmatata pe evacuare
6.NU MAI MERGE SUBTURAT ca asta e moartea dieselurilor

ps: daca nu se rezolva verifica pompa de injectie si curata injectoarele(sunt mecanice tddi)
0 voturi
A raspuns nadia0919 (260 puncte) acum 10 ani daca motorul lu iti mananca ulei mai ai doua variante de incercat:
1.strange bine furtunele de la culer ca daca scapa pe acolo nu trage
2.ridico pe cric si probeaza fiecare roata in parte sa vezi daca merge greu,si cele din fata. de regula raman blocate la rorile din spate chestiile alea dou cand tragi frana de mana,arcurile nu le mai trag inapoi usor.ruginesc de la apa si sarea de pe drum. dai cu sprei,apoi cu ciocanul in fata si in spate ca sa le faci sa culiseze normal
0 voturi
A raspuns cosmin_cosy2008 (160 puncte) acum 7 ani Buna.. am si eu un Ford focus 1.8 tddi 2001. A-si avea niste intrebari despre aceasta masina... cand o pornesc la rece in relantina scoasa din viteza suna bine ca un diesel cand se incalzeste incepe sa balbaie cum s-ar zice:P mi s-a spus ca are problema la pompa de injectie partea electronica este adevarat??? si a doua intrebare cand pornesc masina nu fumega deloc!!!! daca incep sa accelerez incet si o accelerez pana la 4000 nu fumega!! o accelerez brusc pana la 2000 turatii si fumega negru se vede chiar bine! asta fara sa o bag in viteza in repaus daca o bag in viteza si asa o incerc daca o grag bine pana pe la 3000 de turatii iaras fumega negru dar fumega BINE ce parere aveti ce trb sa fac? nu am schimbat inca nici filtru de ulei nici uleiul nici filtrul de aer nici filtrul de motorina!
0 voturi
A raspuns lucyk (260 puncte) acum 6 ani Uitate la furtunasul de vaccum dintre corpul turbinei si actuator de obicei se arde din cauza temperaturii