4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Turatie cand cobor un deal?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Turatie cand cobor un deal?

Salut! Am o mica nelamurire/problema. Cand cobor un deal si masina e in viteza la o turatie intre 2000-3000 rpm de obicei, acceleratia lasata liber, frana la fel, imi da uneori cate un soc, adica se accelereaza singur brusc, cate 100 rpm, si asta numai cand cobor un deal si masina e lasata in viteza. Ce ar putea fi? Masina este un opel astra din 2001, motor Z18XE, 1.8 16v 92kw.
A intrebat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Sa inteleg ca ai problema doar cand este in frana de motor.In frana de motor injectia nu functioneaza(ecu nu da comanda la injectoare sa se deschida cata vreme sarcina masinii este 0,la vale inertia impinge masina si nu forta motorului).
Se accelereaza si turatia ramane mai mare sau se accelereaza brusc si apoi isi revine?
P.s.Frana de motor depinde 100% de cum e asfaltul sau drumul,orice groapa sau denivelare se simte in turatia motorului.

Comentarii:

A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani Se accelereaza brusc (scurt de tot), si apoi isi continua coborarea in inertie, treaba e ca nu o face tot timpu, poate o data la 2 saptamani sau o data pe luna.

Problema a aparut pe diferite tipuri pe drumuri
A comentat fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 11 ani Dupa cum am scris,am si eu aceleeasi simptome,si tin sa spun ca nu am dat de nici o groapa- denivelare...este asfaltul bun...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Singura explicatie este ca ecu mai alimenteaza circuitul,in functie de unii factori(sarcina,cat timp a trecut de la ultima alimentare etc.).
Automat cand alimenteaza ecu turatia va creste.
Cata vreme masina nu face probleme in rest,nu este nici o problema.

Alte raspunsuri: (1)

+2 voturi
A raspuns fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 11 ani La fel imi face si mie,la un passat de 1,9din 2000.Doar cand cobor,eu m-am gandit ca...din cauza ca in astfel de situatii,consumul este 0(cel putin asa arata comp. de bord),si mergand o portiune mai mare de drum sau mai mult timp,el trebuie sa se mai alimenteze cu benzina,motorina dupa caz.Eu unul asa vad situatia,deoarece daca accelerez putin dispar acele socuri...
Sper ca m-am facut inteles,iar daca am sau nu dreptate va rog sa ne spuneti(cei care stiti solutia)...sa ne lamurim si noi...

 Stima...

Comentarii:

A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani Eu nu am incercat sa accelerez, eu o sctoteam scurt din viteza, calcam putin frana si o bagam la loc, si nu mai facea, voi incerca si asta dand mai apare, sa vedem daca avem cam acceasi problema sau nu.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @fabian:cate vreme masina este in frana de motor,ecu nu alimenteaza,deci consumul este 0.La un anumit timp,din motive de siguranta,ecu mai alimenteaza cate putin,de aceea si creste putin turatia,nu alimenteaza sub turatia la care rulezi in frana de motor.
Cata vreme nu sunt probleme in rest cu masina,nu ai de ce sa iti faci probleme.
A comentat fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 11 ani Sincer nu mi-am facut probleme,dupa cum am mai spus...chiar daca arata consum 0,el trebuie sa se mai alimenteze,si nu am dat importanta---nu mi-am facut griji pana cand am vazut acest topic care m-a pus pe ganduri....Dar datorita voua m-am relinistit...;)

O seara buna va doresc tuturor