4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Va rog frumos un pic de ajutor...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Va rog frumos un pic de ajutor?

Salut.Va rog cei care au idee despre probleme la distributie ajutor sa previn macar  ceva ce banuiesc ca ar fi.De 3 zile am schimbat kitul distributiei la un Clio 3 ,1.5 dci :  curea , rola , pompa apa , si antigel si restul de filtre ,ulei etc.Masina se comporta parca mai ciudat daca pot spune asa , zgomotul la motor este parca mai infundat si tacanitul de injectoare mai accentuat , consumul un pic mai mare ...am traversat bucurestiul in plin trafic aglomerat dus-intors deci sa zic 40-50 km si autonomia a sczaut intr-un ritm ametitor de la 230 la 120.... , iar ceea ce ma nelinisteste cel mai mult este ca la turatie mare in fiecare treapta dar numai intre 3000-3500 rpm se uade un zgomot ciudat ca un ....''rapait'' infundat (gen ceva care bate, un fel de rrrrrr).Scuze de descriere dar m-a disperat , masina nu avea absolut nicuna din aceste simptome pana acum , are 90000 km .au pus semne cu markerul , am vazut alinierea corecta tot ...au stat langa mine sau eu langa ei , mi-au explicat cand si cum ce monteaza si tot nu inteleg ce ar avea.M-am intors le-am zis ca e ceva in neregula cu ea , au turat-o ,au ascultat-o si nimic ''asa merge ea ,e bine''.Masina porneste la sfert , de tras trage cam ca inainte ce sa zic la 68 cp.

Se poate monta cureaua gresit si totusi masina sa porneasca si functioneze?

Ce e de facut in cazul montarii gresite?Ce se salveaza ce se arunca?

Montarea gresita duce la dereglarea calculatorului?

Am povestit cat de cat amanuntit , stiu ca e poveste cam lunga ,dar poate ma fac inteles asa catre cunoscatori si reusesc sa salvez masina care era cum tot aud ''tipla frate''  sa devina ..praf.Multumesc .
A intrebat CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Cureaua in sine nu poate fii montata "gresit", poate nu au respectat semnele de pus la punct distributia, desi cam greu, nu stiu ce sa zic..

Parere sincera: du-te la un alt mecanic sa verifice daca e la punct distributia.
+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Simptomatica tipica de distributie decalata.
In mod normal ar trebui sa te intorci la acel service pentru remedieri, dar nu poti avea nici o garantie ca se va rezolva problema. Este o problema delicata care va trebui negociata cu acel service. Daca vei apela la altii, acolo vor fi costuri suplimentare.
Cu siguranta au lucrat fara cale de blocaj , ceea ce este inadmisibil pentru un motor atat de banal ; din pacate sunt destui ce lucreaza in acest mod , desi au autorizatie RAR.
La astea se mai adauga si costul manoperei . Unul prea mic ascunde o mana necalificata si dotari tehnice precare.
0 voturi
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani de autonomie sa nu te sperii e Normal ai tranversat bucurestiu autonomia scade puternic dar asta nu inseamna ca ti-a consumat mai mult decat d obicei  !!!!!!!! iar despre distributie .. ai dreptate .. : montaj gresit .. si iti spun dc :   mecanicul cand ti-a dat cureaua veche jos .. a pus niste semne ( marker) pe zimtii aia gen sa stie cum sa o puna pe cea noua .. dar de obicei defapt cel mai des cand o pune pe cea noua  se decaleaza semnele lui si o pune cu 1 zimtz sau 2 zimti daia mai sus sau mai jos .. iar motoru  ruleaza exact cum ai descris tu mai sus !!!!!!!!!  du`te inapoi si explicai treaba asta si o sa vezi ! ( un prieten cu masina k a ta a patit la fel si i s-a rupt cureaua in mers ! )  EU doar ce am schimbat cureaua am patit ca tine .. motoru fugea sa zic oarecum la fel dar exact prob dastea aveam si eu .. am fost inapoi cu ea .. si mi-a zis ca a fost greseala lui  ca l-au pacalit semenele date de El !!!! bafta
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Taicamiu` a patit la fel la ``CICLOP-TIMISOARA``, s-a dus inapoi si ia facut cu de ``ou si otet`` vorba aia, si DA !!! Distributia nu functiona cum trebuie. Au remediat problema cei de la CICLOP de fata cu taicamiu`, iar pe langa asta a luat si banii inapoi de manopera :))
0 voturi
A raspuns CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani Va multumesc pt raspunsuri , acum e clar ca trebuie totusi remediat ceva.In cazul asta dupa descrierea mea , pe nevazute ca sa zic asa , in ce ar consta aproximativ aceasta remediere?cat ar putea sa ma mai coste?alt kit??

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Teoretic alt kit(adica alta curea,vine la pachet cu intinzatorul) si aliniat motorul la semnele de distributie sau cu metoda clasica.Ori te duci la service unde ai facut treaba sa rezolve,ori te duci la un service serios.