4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Care poate fi cauza uzurii pne...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Care poate fi cauza uzurii pneurilor?

Am descoperit ca masina mea(Opel Astra din 2010) uzeaza pneurilor intr-un mod ciudat. Ambele anvelope de pe puntea fata, sunt uzate pe interior, dar nu uniform (lucru mai des intalnit), ci fiecare creata in parte e uzata pe o parte, lucru ca se simte cu mana. Deci fiecare creasta(care are o forma de dreptunghi), devine mai putin intalta din cauza uzurii, dar doar pe o latura. Trebuie sa mentionez ca anvelopele sunt Bridgestone cumparate de noi, iar masinii i s-a facut reglajul la directie in primavara, de asemenea amortizoarele au fost verificate la un service. Vreo idee?
A intrebat heg3 (500 puncte) acum 8 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 8 ani Salut . Cauzele uzuri premature a pneurilor pot fi multiple. Iti dau cateva exemple: Geometria directiei nepusa la punct; franari si accelerari bruste; rularea cu presiunea in gume prea mica sau prea mare alta decat cea recomandata de producator;rularea cu greutate peste cea atmisa de pronucator; rularea cu gume de iarna pe timp de vara ; sau cgear rularea pe suprafete mai dificile(gen gropi , criblura sau in mediu off-road) . In cazul tau insa ar putea fi vorba de jante sau chear gume descentrate. App, la viteze ceva mai mari nu iti vibreaza usor volanul? Se poate verifica jantele la orice vulcanizare. Toate cele bune.
+2 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 8 ani Uzura de care vorbesti se numeste uzura in dinti de fierastrau.Acesta se produce cand exista joc la rulmenti , amortizoare obosite , bucsi uzate.Uzura pe interior inseamna geometrie dereglata.