4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > De ce "dardaie" maneta ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce "dardaie" maneta ?

Buna seara .

Am si eu o dacie 1310 din 99 . N-am mai scos-o din garaj de 3-4 luni . Astazi , cand am iesit cu ea am observat ca in timpul mersului , cand o accelerez , da' nu numai cand o accelerez , vibreaza foarte tare maneta . Vibratia , dardaiala asta se simte mai mult in treptele superioare 4 , 5..  Dar si putin de la relanti . M-am bagat sub ea si nu am vazut nimic ciudat..
A intrebat morpheusP (1,650 puncte) acum 11 ani in categoria Transmisie
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns fane58 (2,980 puncte) acum 11 ani tampoanele dela cutia de viteze sunt slabite, sau rupte trebuie vazut , mai mult ca sigur inlocuite, succes!

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns amortizor (300 puncte) acum 11 ani Verifica toate tampoanele masinii (sunt 4) doua la cutie doua la motor, daca sunt in regula atunci este din timonerie, bratul de legatura de la maneta la cautator are la mijloc (doar la modelele vechi) o bucsa patrata din cauciuc care se rupe, il poti schimba cu un brat fara bucsa, daca si acesta este ok atunci poti schimba bucsa cardanica (este asemanatoare cu cea de sub volan) si nu costa mai nimic aprox 10lei, totodata mai poti schimba bucsile de cupru de la tija costa 2lei bucata si sunt doua. Daca si aceastea sunt i n regula si nu trebuiesc schimbate mai ai o bucsa tot in cruce montata cu un bolt pe cautatorul de la cutie care se schimba mai greu dar nu este imposibil. Eu unul la toate daciile pe care le-am avut am schimbat tot ce ti-am spus mai sus, operatia dureaza aprox 30min si costa max 50lei dar la final ai o dacie care intra in viteze exceptional. Totodata verifica si aprinderea poate vibratia se trage de la faptul ca ai aprinderea dereglata.