4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > salutare! cum reusesc sa scot ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Salutare! cum reusesc sa scot capatul de planetara din diferential, la un Opel Corsa din 2002, 1.2, 16V, SXI?

A intrebat ovidiu_22_2k (210 puncte) acum 10 ani in categoria Transmisie
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Planetara are un fel de siguranta in diferential care nu va permite sa o scoateti. Puteti intreba orice mecanic si va va raspunde ca pt a scoate planetara trebuie sa puneti un don in capatul acesteia si sa bateti cu un ciocan
Puteti sa bateti cu incredere deoarece nu are ce sa pateasca. De preferebil este sa folositi un prelungitor mare de tubulata si sa bateti cu ciocanul in acesta.
Nu incercati sa trageti de aceasta deoarece riscati sa ramaneti capul de planetara in mana.
Planetara pe capul ce intra in cutie (diferential) are dinti pt ghidaj, la circa 5-7 cm de capatul acesteia exista un sant in care se afla o siguranta tip saiba ce nu permite scoaterea accidentala in mers sau pe loc a planetarei. Pt intraducerea acesteia la loc trebuie sa o ghidati pe pozitie si cu foarta mainilor sa o impingeti prin socuri inapoi.

Comentarii:

A comentat ovidiu_22_2k (210 puncte) acum 10 ani Deci asta inseamna sa demontez capacul de la diferential, jos cu uleiul si am acces ca sa lovesc in capatul planetarei. Mai trebuie sa scot si boltul de la sateliti, pentru a avea loc sa lovesc in planetara?
A comentat ovidiu_22_2k (210 puncte) acum 10 ani si apoi pentru a pune ulei in diferential, pe la busonul de nivel sau are alt buson, de umplere?
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Din cutia de viteze se scoate facand o parghie cu o surubelnita lata mai mare sau n levier ingust,  intre cutia de viteze si capatul butucului planetarei.
In prealabil se scoate uleiul din cutia de viteze pe la busonul inferior si se scoate fuzeta din pivot.

Comentarii:

A comentat ovidiu_22_2k (210 puncte) acum 10 ani Multumesc pentru ajutor. Indicatiile mi-au fost de folos, misiune indeplinita.