4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > Ce reprezinta zgomotul de rulm...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce reprezinta zgomotul de rulment in cutie ?

Azi am suspendat masina si am pornit-o sa vad daca intr-adevar zgomotul provine de la rulmenti asa cum credeam si surprina surprizaa masina bagata in viteza a 4-a suspendata produce un zgomot de rulment de toata frumusetea adica daca o si accelerezi putin nu poti sta langa roata de zgomot, am crezut ca gata imi iau rulmenti insa cand o scot din viteza nu se mai aude nimic ... decat o pastila de frana care rascaie foarte putin pe disc probabil putin ovalizat .... In conditiile date zgomotul nu provine de la rulmentii din fuzeta ci din cutie .... Ce sfaturi imi dati ? Precizez ca atunci cand am luat-o a trebuit sa completez circa 800 ml ulei in cutie.

 

Multumesc mult !
A intrebat andre3ey (4,330 puncte) acum 10 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns ariel (11,300 puncte) acum 10 ani esti sigur ca de vina este un rulment din cutie?
treaba ca ai mers fara ulei in cutie este un motiv bine intemeiat.
inainte sa te gindesti la cutie verifica rulmentii miscind rotile,de asemeni poate sa fie si planetara.
daca totusi este cutia mai bine mergi la risc si cumperi una de la dezmembrari,sint prea putini mecanici capabili sa repare o cutie.

Comentarii:

A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 10 ani Cand am sesizat eu ca nu am ulei in cutie aveam circa 5000 km facuti cu ea, din aceasta cauza am suspectat cutia in plus cand rotile se invart fara ca ea sa fie bagata in viteza nu mai produce niciun zgomot. Planetarele cum as putea sa le verific ? Cat despre rulmenti i-am verificat cu mainile pe roata la ora 12 si la ora 6 asa cum scrie si in manual insa nu au joc, foarte foarte putin imi poate insa nu cat sa justifice zgomotul enervant. Zilele astea o sa merg la un mecanic bun care o sa-si dea si el o parere, pana una alta orice informatie imi este de mare ajutor.