4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Zgomote & Vibratii > ce ulei sa folosesc pentru a m...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ce ulei sa folosesc pentru a mai diminua din bataia tachetilor ?

ori de cate ori fac schimbul de ulei , primi 2000-2500 km nu se aude nici un tachet , folosesc un 10w40. zgomotul tachetilor creste odata cu vechimea uleiului . masina nu mananca ulei deloc .. bat si la cald si la rece , iar daca ii dau in turatii mari se aud mai rau.. imi puteti da vrun sfat ? daca as putea sa pun un ulei mai gros sau mai subtire ? pana voi face rost de o chiuloasa echipata.. masina e un golf 3 1.6 abu
A intrebat sefe (290 puncte) acum 11 ani in categoria Zgomote & Vibratii
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Poti schimba tachetii, nu costa o avere...undeva la 40 ron bucata.Posibil sa fie si din cauza uzurii axului cu came.Trebuie desfacut si verificat.
Dar is convins aproape 100% ca uleiul cumparat de tine e contrafacut si d aia isi pierde asa repede proprietatile.Am patit si eu asa cu castrol magnatec 10w-40....dupa 300 km a inceput sa fie mai zgomotos motorul decat de obicei.....pe la 600 km batea un tachet la rece secunde bune ceea ce inca nu mi s a intamplat niciodata.L am dat jos si am pus mobil 5w-40.Cu asta a mers fara bataie 10.000 de km pana l am schimbat.
La urmatorul schimb incearca alta marca de ulei si ce e mai important sa fie din alta sursa.DE exemplu daca il cumperi din auchan,metro etc. e foarte putin probabil sa cumperi un ulei contrafacut, dar in magazinele de piese auto unde aduc cateva bidoane e mult mai mare posibilitatea de teapa.
+1 vot
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani pune un ulei bun, incearca 10w60, e un ulei care face un film de protectie mai gros decat un 10w40(are o vascozitate mai mare la temperatura maxima de lucru a motorului) si e mult mai rezistent, nu isi pierde proprietatile asa repede fiind un ulei de competitie. Cu siguranta cel mai bine e sa faci reparatiile necesare (tacheti si/sau ax came).
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani mai degraba decat sa tot skimbi uleiuri iti skimbi tachetii nu costa mult si nu e greu de skimbat
0 voturi
A raspuns sefe (290 puncte) acum 11 ani am schimbat tacheti anul trecut din cauza asta , credeam ca voi scapa de problema , dar mai degraba e axa uzata si locul in care stau tacheti..
0 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Nu schimba chiuloasa...zgomotul de tacheti este de la uleiul nasol...Eu am un seat care facea la fel.imi bateau tachetii la el cu orice marca de ulei,mobil,castrol..primii 2-3000  km nu bateau deloc dar dupa ce uleiul isi pierdea din proprietati incepeau sa bata tachetii...am remediat problema cu un ulei mai gros si  ieftin 15w40 de la petrom...am 2 ani de cand folosesc si merge ceas masina si fara batai de tacheti pana la schimbul de ulei 9000 km..Iti doresc succes!