4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Inmatriculare auto, chestiuni ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Inmatriculare auto, chestiuni juridice ?

Buna ziua,

Am o intrebare legata strict de natura contraventionala/penala a urmatoarei..

Am cumparat o masina de la un individ din alt judet, am facut absolut toate formele legale, acte, etc., mai putin inamtricularea la politie.

Fostul proprietar ma tot ameninta cu instanta si ma obliga sa o inmatriculez pe numele meu/pe Cluj, masina avand numerele din alt judet; eu i-am explicat proprietarului ca nu o inmatriculez pana cand nu se definitiveaza noua taxa de inmatriculare, deoarece nu imi convine sa dau 2000 de euro pe aceasta , cand masina nu valoareaza nici jumatate.

Intrebarile mele sunt urmatoarele: fostul proprietar de fapt pe mine ma da in judecata ca nu am radiat masina, sau primaria Clujului ? Poate de fapt sa ma dea in judecata pentru ceva ce ma priveste pe mine ? Este datoria mea sa inmatriculez masina, nu a lui, la fel cum este decizia mea daca o inmatriculez sau nu, poate doresc sa o tin in fata blocului. Ultima intrebare, in caz ca ar castiga procesul, eu trebuie sa platesc cheltuielile de judecata pentru ceva ce nu ma priveste ?
A intrebat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–5 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani ai 30 de zile din momentul in care ai cumparat masina sa o inmatriculezi , acum circuli cu masina pe numele lui si lui asta nu ii convine , da, te poate da in judecata si sigur va castiga iar tu vei fi bun de plata , deoarece te priveste direct ,  in afara de aceasta cale judecatoreasca el nu te poate constrange pe tine sa inmatriculezi masina , singura ta sansa este sa cazi la intelegere cu el pana se rezolva problema cu taxa . este mult de spus despre aceasta situatie dar astea sunt raspunsurile directe . bafta
+1 vot
A raspuns Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Am 30 de zile sa o trec la fiscal, pot sa o inmatriculez cand vreau. Nu ma obliga nimeni sa o inmatriculez; bineinteles nu se paote nici circula pe drumurile publice, dar asta e alta poveste.

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani daca ai facut toate actele cu el, adica el si-a radiat masina, nu inteleg ce nu ii convine ca de fapt masina nu mai e pe numele lui
A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani se gandeste ca amenzile vor veni tot la el si de aceea , stiu si eu 2  cazuri cand sa terminat cu proces .....
A comentat Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Pai si nu s-a rezolvat nimic la proces, decat in cel mai bun caz radierea masinii din circulatie; eu oricum o voi radia la inmatriculare, adica peste ceva timp. Unde mai pui ca si daca se ajunge in instanta, termenul nu este peste 2 zile, ci peste saptamani/luni, cand eu voi avea deja inmatriculata masina :)) Ori retroactiv nu are ce sa se aplice, pentru ce sa ma acuze, ca nu am inmatriculat-o cand a avut el chef ?: :))
+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani nu esti obligat sa o inscri ci doar sa o declari la primarie,si chiar daca te da in judecata nu are pe ce motiv sa castige,deoarece nu exista lege care sa te oblige sa inmatriculezi masina ci doar sa nu circuli cu ea pe drum neinmatriculata dupa nustiu cate zile 30 sau 90,tu poti lua masina in vederea dezmembrarii si astfel nu te obliga nimeni sa o treci pe numele tau.
+1 vot
A raspuns Andra.Nemes (1,910 puncte) acum 11 ani Corect si asa mi se si pare normal. In plus, daca chiar doreste radierea, o poate face cu CV, copie dupa buletin, copie dupa CIV daca are, etc; or sa rada toti avocatii de el daca ii aud cazul..