4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Inmatriculare masina 30 de zil...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Inmatriculare masina 30 de zile?

Buna seara,

am si eu urmatoarea intrebare..

Am cumparat la inceputul lunii trecute o masina inmatriculata in tara, iar din cauza inghesuielii de la RAR nu am reusit sa ii fac identificarea pt a o trece pe numele meu la politie, ci doar am luat-o in evidenta la Finante.

Intrebarea mea este cum as putea circula in continuare cu ea avand in vedere ca au trecut cele 30 de zile, iar in talon este completatata rubrica ''instrainat catre'' si la ce riscuri ma supun? (cel putin pana nu se linistest apele cu taxa aceasta aberanta nu pot sa o trec pe numele meu). Imi expira si RCA-ul in curand..polita o sa fac pe numele meu acum?

Multumesc.

 

O seara placuta!
A intrebat vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1.daca te opreste si iti citeste pe spatele talonului, ti-l va retine, inclusiv placutele pana inscrii masina pe numele tau.
daca nu iti citeste pe spate poti  merge linistit!
2.daca faci rca-ul pe numele tau, o sa fie valabil 30 de zile.apoi o sa fie valabil doar dupa ce inscrii masina(pt restul de perioada)
bafta!

Comentarii:

A comentat vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani In legatura cu raspunsul 2. Exista posibilitatea sa fac RCA-ul pe numele prorpeitarului anterior (cel din talon)..Mentionez ca este firma.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani da, poti face rca pe numele din talon si este valabila atat cat o faci(ori 6luni, ori 12 luni) dar o sa pierzi banii daca o inscrii mai devreme de 6, respectiv 12luni

ps: daca nu o inscrii prea curand fa asigurarea pe numele din talon(acea firma) si esti in regula.nu ai nici o problema!
cel mai important lucru este sa o ai inscrisa la financiar si sa nu iti vada politistul rubrica de pe spate, instrainmat catre....la data de....si daca nu o inscrii curand rca-ul sa corespunda cu numele din talon.
A comentat vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani La financiar este pe numele meu de aproximativ 2 saptamani. O sa fac asigurarea pe numele firmei deoarece nu stiu cat de curand voi putea sa o transcriu, avand in vedere ca aceasta noua inventie ''timbru verde'' nu ma ajuta sub nicio forma (masina fiind euro 3 si cilindree destul de mare).
Multumesc inca o data. Toate cele bune.

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns MARK_ONE (1,650 puncte) acum 11 ani Nu patesti nimic in privinta actelor, din propria experienta iti spun ca asa am patit si eu anul trecut "asta e treaba sefu, aglomeratie la R.A.R. ce sa fac" cat despre R.C.A. oricum trebuie sa-l faci in vederea inmatricularii.

Comentarii:

A comentat vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani Multumesc pentru raspuns. Rca ul oricum trebuia facut dar intrebam cum e mai bine (pe numele meu sau pe numele firmei care e trecuta si in talon)..dar am inteles.
O seara placuta!
A comentat ZSS07 (1,250 puncte) acum 11 ani fa rca-ul pe nr de sasiu si numele tau, va fi valabil si dupa ce schimbi nr de inmatriculare
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani partial corect dar ceea ce nu stii tu este ca acel rca este valabil doar 30 de zile-timp in care,  teoretic, trebuie sa inscrii masina. daca in acest timp nu inscrii masina acel rca nu te mai despagubeste!!!atentie mare!rca'ul respectiv este valid doar in momentul in care masina este trecuta pe numele din talon! sper ca ai inteles ce zic:)bafta si atentie pe viitor!
0 voturi
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Fa asigurarea pe firma si iti pui numele tau la rubrica ,,utilizator''.