4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Chiptuning > Cum montez un chip pe debitmet...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum montez un chip pe debitmetru Ford Fiesta?

Buna seara,

Stie cineva cum se monteaza exact un chip pentru un Ford Fiesta Mk6 (2010), motor 1.25 Duratec DOHC Benzina? Chipul este un ProRacing CHIPBOX 120 Eco-Box Powerbox si se monteaza la debitmetru. Are un surub din care se va regla ulterior avansul.

In manual scrie ca chipul se conecteaza la firele debitmetrului cu sondele incluse in kit. Se poate lega in paralel la aceste fire, sau in serie pe unul dintre cele doua fire. Nu conteaza polaritatea, nu exista + sau -, sunt doar doua fire rosii la chip.

Vanzatorul mi-a explicat ca la modelul meu de motor chipul se monteaza la ultimele doua dintre cele patru fire care ies din partea din fata a motorului (sunt marcate pe poza atasata). Spune ca voi avea cresteri de putere de pana la 30%.

Este corect sa il montez la firele indicate? Daca e montat incorect poate sa strice ceva la ECU / motor?

Va multumesc mult! Cu stima!

Imagini atasate

A intrebat TurboRacer1990 (1,100 puncte) acum 10 ani in categoria Chiptuning
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani 30%??? WOW!!! sa ne inchipuim ce minuni ar face la o masina de peste 300 de cai de fabrica...

5 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Destul de ciudat sa montezi 'diverse' in locul pieselor de la motor.
30% e cifra de taraba,bun vanzatorul oricum.
Deci,sa inteleg ca acest cip minune ce stie sa faca il pui la senzori de benzina si de aer unde spune 'Da frate multa benzina ca e nevoie de 30%!' si apoi incep lambdele si mersul sacadat.
Eu zic sa nu te complici cu senzori facuti pe vapor,daca se conecta la Ecu(bineinteles cu riscul tau) orice echipament electric suplimentar poate provoca daune,mai era cum era.
Dar instalatii de astea minune ca duhul din sticla mai bine le lasi deoparte,un ecu si senzorii in cauza costa destul de mult de schimbat.

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Este o cutiuta cu niste rezistente care pacaleste valorile date de debitmetru . 30% castig de putere daca se aduna de pe 10 masini. :)
Debitmetru cu 4 pini , inseamna ca 2 sunt pentru temperatura si 2 pentru debitul de aer masurat . Trebuie sa stii pe care te legi . Oricum rezultatul e mai putini bani in buzunar.

Alte raspunsuri: (3)

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Iarta-mi, te rog, nesimtirea. Pur si simplu nu ma pot abtine. 30% castig pe naiba! :))
0 voturi
A raspuns TurboRacer1990 (1,100 puncte) acum 10 ani *Cresteri de performanta de PANA LA 30%, in special la motoarele mai mici (1.2 - 1.4 litri). Scrie si pe cutie ca e intre 5 si 30% in functie de motor, cilindree, etc.
0 voturi
A raspuns TurboRacer1990 (1,100 puncte) acum 10 ani Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sugestii, am rezolvat pana la urma am vorbit cu vanzatorul care i-a trimis poza cu motorul meu producatorului, iar acesta a marcat ultimele doua fire. Chipul se monteaza la senzorul de temperatura.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Spunei vanzatorului ca nici fasole nu e bun sa vanda,ì.Si pe senzor de temperatura ce face?II zice mereu lui nea ecu ca e motorul frig si ii tremura dintii si asta din urma ii baga gaz pana se aprinde galbenul?SA inteleg ca o sa mergi mereu cu socul tras si o sa ai un consum foarte crescut,dar crestere de putere in nici un caz,pierdere in buzunar da.