4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning exterior > Colantare masina! Pro sau Cont...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Colantare masina! Pro sau Contra?

Cum spune si titlu, ce parere aveti de colantarea masini???

De exemplu , colantare cu "oferta de la new's" ?

Pareri Pro si Contra, dar si cu argument daca se poate.

Sa vedem la ce consens ajungem!!!!!

PS: Eu as dorii sa colantez masina mea (BMW e90) si vreau sa vad ce avantaje si dezavantaje am!
A intrebat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani in categoria Tuning exterior
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In primul rand sa fie de calitate si facuta de meseriasi.
Apoi nu uita ca maxim 3 ani va sta folia pe masina,apoi va trebui schimbata din nou.
O alta problema este o mica zgaritura din parcare,nu va iesi cu nici un fel de polish,deci folie de rezerva si ideal ar fi colturile de bara sa fie foliate in piese mai mici daca este posibil(asa nu mai foliezi la o zgarietura toata bara,ci doar o parte).
Daca tie iti place si ti se pare masina arata mai bine cu folie,poti sa ii pui fara probleme.
Folia traieste cel ma bine pe masinile ingrijite,adica acele care dorm in garaj si sunt curatite la timp,e un detaliu considerat de multi neimportant.

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Nu stiu daca a mea doarme in garaj sau e activa, in iulie face 2 ani de cand o am si am facut 14 mii. Destul de putin baniiesc, deci cam sta in garaj:)))). Nu sunt probleme la spalare. Adica nu are cum sa intre ape pe la imbinari si sa o deslipeasca?  Nu stiu metoda de aplicare cat de rezistenta poate sa fie la apa. De exemplu eu o spal numai la perii, la spalatorie automatizata, nu poate sa o dezlipeasca?  Intrebarile astea sunt doar orientative momentan. Sa zicem ca imi pun si peste 3 ani o vreau la loc simpla, dupa ce o dezlipesc, nu raman urme sau pete?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @luxi:folia pentru caroserii este cu lipire termica,adica la temperatura se lipeste pe suprafata.Daca e lipita bine nu intra apa,chiar daca ar intra nu poate sa intre in asa fel incat sa se dezlipeasca.Singurii dusmani:Soarele,sarea si spalatul cu jet sub presiune.
Periile o pot zgaria,personal nu recomand spalarea cu perii rotative,o fi ea rapida dar are consecintele ei,la fel ca si fast-food-ul.
Pentru a o dezlipi,se face la un detailing auto si apoi masina va avea nevoie de un polish complet,cel facut acasa fara scule speciale nu va avea efectul asteptat.Urme de pete nu raman decat daca scoti lipiciul ramas cu diluant.
+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Parerea mea, e o tiganeala si se vede clar diferenta intre folie si vopsea!
Prefer sa o vopsesc total, dai un ban da sti ca face!
Decat sa o colantez si cu timpul sa isi schimbe culoarea, sa se dezlipeasca, zgarie ireparabil etc!

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Fiecare cu parerea lui. Eu am masina gri grafit( pe romaneste un fel de gri sobolan) si daca as infloia.o as pune o folie tot gri ,dar mat sau carbon, ca sa nu trebuiasca sa omologhez culoarea...etc
A comentat Flavia91 (310 puncte) acum 10 ani Schimbarea culorii in talon costa 89 lei si se rezolva in 30 min la RAR !
0 voturi
A raspuns Flavia91 (310 puncte) acum 10 ani Cred ca anumite persoane ar trebui sa se documenteze inainte sa afirme niste lucruri pe care nu le cunoaste ! Colantarea masinii e chiar benefica, intrucat protejeaza caroseria ! Un alt aspect discutat e garantia foliei ! colantarea auto are o garantie cuprinsa intre 3 si 10 ani in functie de tipul foliei ales ! In ceea ce priveste zgarieturile sau posibilele avarii, exista posibilitatea recolantarii piesei respective, deoarece se pastreaza pe stoc tipul respectiv de folie !