4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Tuning motor > Doresc sa montez turbo pe un m...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Doresc sa montez turbo pe un motor aspirat , vreau niste sfaturi ?

Doresc sa montez un turbo , pe un motor v v t l i , al unei toyota celica de 192 de cai , am cautat pe net , si am gasit niste kit-uri undeva pe la 1000 de Euro , care cuprindeau , turbina t4, galeria de evacuare , tubulatura pentru intercooler , intercooler si blow off valve , am achizitionat un ecu stand alone , si as vrea ca in toamna sa ma apuc de masina !

Intrebarea mea este , se merita sa iau acel kit ? sau sa imi confectionez eu unul ? as vrea pentru inceput sa imi recomande cineva ce turbina as putea sa folosesc , pentru o presiune de maxim 0.8 ! pentru ca pe moment voi circula cu internele stock , si nu vreau nici o turbina foarte mare , daca pe viitor voi vrea mai mult voi schimba atunci turbina !

Si o alta intrebare , actuatorul turbinei e actionat pe vacum , cum fac vacumul  turbinei ? imi trebuie actuator electric sau ce imi trebuie ca vacumul care il duce in actuator sa fie reglat cu turatiile ?
A intrebat silv33r (6,650 puncte) acum 9 ani in categoria Tuning motor
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns valialexfotograf (270 puncte) acum 9 ani Poate te ajuta cu ceva:
http://www.youtube.com/watch?v=vUKgKtMXec8
0 voturi
A raspuns DjVip3r (11,920 puncte) acum 9 ani De meritat merita, dar pe langa acel kit mai vin o gramada de modificari. Trebuie uns/racit turbo, pentru aia ai nevoie de modificari la bloc/chiuloasa, iti trebuie furtune de vacuum cu surse de vacuum, iti trebuie DECOMPRESAT motorul, ca la un 13-14:1  iti topesti pistoanele cu boost in maxim 2 zile, trebuie resoftat, etc etc.. Peste 3000 de euro investitia.

Comentarii:

A comentat silv33r (6,650 puncte) acum 9 ani Trebuie decomprimat motorul și dacă bag presiune de 0.5 ? Trebuie neapărat să dau gaura un bloc pentru a face ungerea la turbina ? Nu mă pot lega de vreo conducta ceva ?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 9 ani Poti sa ii bagi si fara sa decomprimi motorul dar presiune mica.
Mi se pare ca te poti lega la sonda de ulei cu conducta pt turbo.
A comentat silv33r (6,650 puncte) acum 9 ani Și reușesc sa decomprim motorul doar cu o garnitura de chiuloasă mai groasă sau trebuie sa rectific și chiuloasa ?
–2 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 9 ani Tu masina o ai deja? Eu stiam ca celica 1.8 de 192 de cai e deja turbo...

Eu cred ca nu ai inca masina asta, altfel ti-ai fi dat seama ca 192 de cai pe caroseria celicai is mai mult decat suficienti si n-ai nevoie de nimic altceva decat de bani de benzina...

Comentarii:

A comentat silv33r (6,650 puncte) acum 9 ani Prietene am mașina de un an de zile , nu as fi adresat întrebări doar ca sa mă aflu în treaba , pe.celica t23 sunt 2 motoare de 1.8 cel de 143 de cai v v t i aspirat și 1.8 192 cai v v t l i dezvoltat cu yamaha motors TOT ASPIRAT , dacă caii îmi ajungeau nu mai postam aici , eu am pus niște întrebări și vreau sa ascult niște păreri ! Dacă nu ai cunoștință de cauză despre acest aspect te rog sa te abții