3 dotari de ultima generatie de care te-ai putea bucura la urmatoarea masina

3 dotari de ultima generatie de care te-ai putea bucura la urmatoarea masina
  • Dotarile de ultima generatie incep sa apara si la masini accesibile publicului larg
  • Printre cele mai noi tehnologii se numara si sistemele de avertizare in caz de coliziune
  • Alte inovatii auto disponibile publicului larg sunt camerele avansate si farurile adaptive
Distribuie pe Facebook

Evolutia tehnologica salveaza vieti, ajuta la economisirea benzinei si iti permite sa te bucuri de dotari noi si accesibile, chiar daca nu poti cumpara cea mai scumpa masina de pe piata. Predictiile privind imbunatatirile viitoare ale masinilor sunt imbucuratoare si aduc vesti bune pana si soferilor care nu isi permit modele de lux.

S-a terminat era in care doar brandurile de top precum Mercedes sau Volvo veneau cu dotari de ultima generatie. In prezent, acestea incep sa apara si la masini accesibile publicului larg, precun Nissan Rogue sau Ford Fusion. Tehnologia elitista se schimba fulminant, conducand la dotari ultra-moderne mai ieftine, deci mai accesibile masei.

1. Camere auto avansate

Camerele video auto devin tot mai mici si mai ieftine, precum si adaptate de producatori diverselor zone ale masinii. Honda are camere laterale care se aprind automat atunci cand masina efectueaza un viraj, astfel incat soferii sa observe obstacolele cand se afla in curba.

Anumite modele Nissan sunt dotate cu un monitor panoramic care imbina imaginile preluate de 4 camere incastrate in oglinzi si alte zone din jurul masinii. Volvo si Subaru au camere montate in partea frontala care pot activa frana, pentru evitarea accidentarii pietonilor.

2. Sisteme de avertizare in caz de coliziuni

Multe dintre masinile noi au sisteme radar si video care avertizeaza soferii, prin semnale acustice, ca este posibila o coliziune frontala. Unele dintre aceste sisteme chiar opresc masina din mers sau reduc automat viteza autovehiculului, pentru a atenua impactul coliziunii.

Dotarile de acest tip si mai sofisticate actioneaza franele, in cazul in care masina iese de pe carosabil si se indreapta catre un obiect fix sau mobil.

Mercedes, Honda, Infiniti, Volvo si Toyota se numara printre marcile de masini dotate cu aceste sisteme de avertizare anti-coliziune, iar exemplul lor va fi urmat in curand si de alti producatori auto.

3. Faruri adaptative

Designerii de automobile incep sa fie mult mai flexibili in conceperea si amplasarea farurilor, de cand LED-urile sau diodele emitente de lumina permit mai multa luminozitate in spatii mai mici.

Audi, Mercedes, Acura sau Mazda sunt deja dotate cu asa-zisele faruri adaptative, care se rotesc in functie de directia masinii, astfel incat soferul sa poata observa obstacolele din colturi cand efectueaza un viraj. Multe modele, precum Ford Fusion, au acum faruri intense care percep prin senzori traficul frontal si emana automat o lumina mai difuza.

Distribuie pe Facebook
mai multe