Alternativa avariilor cand vrem sa multumim in trafic: MotorMood

Alternativa avariilor cand vrem sa multumim in trafic: MotorMood
  • Gadgetul va costa 19 dolari
  • Poate fi personalizat in 3 culori diferite
  • Suma necesara producerii in masa este de 130.500 de dolari
Distribuie pe Facebook

In Romania ne-am obisnuit cu totii sa multumim celorlalti soferi care ne ajuta in vreun fel sau altul folosind vreme de cateva secunde avariile. Insa nu in toate tarile este acest obicei si daca pui avariile, alt sofer va intelege ca ai probleme cu masina. Asadar, cineva a invetat acest dispozitiv menit sa transmita "Multumesc-uri" celorlalti.

MotoMood este numele unui gadget inventat de cativa tineri americani care are ca scop imbunatatirea relatiilor dintre soferi. Este un sistem simplu wireless format dintr-un emitator si un receptor. Montezi pe luneta, pe interior, un smiley-face de dimensiunea unei "lamai" de incepator iar la interior, unde iti este comod, montezi transmitatorul cu buton. In clipa in care apesi butonul, smiley-ul se aprinde, spunandu-i soferului din spate "Multumesc!".

Pare simplu? Chiar este, dar pana acum nu s-a gandit nimeni la asa ceva. Motiv pentru care cativa tineri incearca sa stranga prin intermediul unui site de "crowd fund rising" suma de 130.000 de dolari, suma necesara pentru producerea acestui gadget in serie. Momentan, tinerii au strans peste 52.000 de dolari, ceea ce nu este deloc rau. Mai ales ca, in viitor, cand acest produs va iesi pe piata in forma finala va costa numai 19 dolari. Un pret foarte bune daca ne gandim la impactul social pe care il are...

Asadar, daca noi multumim gratis cu ajutorul avariilor, dincolo de ocean americanii sunt pregatiti sa abordeze acest sistem prietenos. El se vinde in diferite culori si, in viitor, s-ar putea sa aiba si o fata incruntata, semn ca soferul care vede semnul a gresit cu ceva. Momentan insa, ideea este buna si s-au gasit peste 600 de donatori care sa sustina proiectul. Ca, pana la urma urmei, nu costa nimic sa zici un multumesc cuiva fata de care ai gresit, nu? Si daca pana acum nu stiai cum sa-i zici altui sofer, iata ca de acum ai posibilitatea sa o faci intr-un mod amuzant.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 8 Iulie 2015