Daca ai masina personala, poti sa te faci sofer Uber in Romania. Cum si de ce?

Daca ai masina personala, poti sa te faci sofer Uber in Romania. Cum si de ce?
  • Daca ai o masina mai noua de 2005 poti deveni sofer Uber
  • Comenzile si platile se fac exclusiv electronic
  • 10 motive pentru care merita sa te faci sofer Uber in Romania
Distribuie pe Facebook

Pana acum, cu siguranta ai auzit de Uber. Acel sistem de ridesharing utilizat in toata lumea cu succces si care a venit in Romania de anul trecut. Deja sunt inregistrati zeci de soferi si sute de utilizatori doar in Romania, dar daca ai masina personala poti sa devii si tu partener si sa castigi bani foarte usor.

Ce este Uber?

O companie de ridesharing ce actioneaza la nivel global si care si-a inceput activitatea in Romania anul acesta cu serviciul pilot uberX. Acesta este o platforma de ridesharing peer-to-peer care pune in legatura pasageri si soferi din aceeasi zona, in timp real. Un sofer UberX poate fi un prieten, un coleg sau o ruda - practic orice persoana care vrea sa imparta costurile de intretinere a unei masini contra unui comision de 20% din totalul cursei. Ridesharing-ul, sau asa zisa ‘economie colaborativa’, ii permite cetateanului de rand sa isi foloseasca un bun personal, in acest caz autovehiculul, pentru a-si acoperi costul achizitionarii si intretinerii lui, asa cum de exemplu poate sa faca cu imobilul sau.

Este legal Uber in Romania?

Da. Pentru ca serviciul de ridesharing nu este reglementat in forma actuala in Romania, dar Uber lucreaza la asta. S-a vehiculat mult in media despre noul amendament adus la legea taxiurilor promulgat recent. Serviciul uberX nu este unul de taxi iar serviciul de ridesharing este diferit ca structura de activitatile comerciale ale soferilor profesionisti de taxi. Momentan nu exista o lege care sa reglementeze plaftorme tehnologice inovatoare precum Uber, intrucat multe legi au fost scrise inainte ca aceste aplicatii sa existe.

Este nevoie de un nou set de reglementari care sa acopere acest domeniu nou si inovator si Uber are un dialog deschis cu autoritatile. Pana acum, aceste discutii au fost primite pozitiv de autoritati.

UberX in Romania

Cine poate deveni sofer Uber?

Oricine are un automobil personal de fabricatie minim din anul 2005 in stare buna, detine permis de conducere categoria B, are un cazier auto si judiciar curate si obtine aprobarea din partea companiei Uber Romania. Dupa ce devii sofer partener Uber, poti incepe sa preiei comenzi direct din aplicatie numai cand doresti apasand un buton, iar banii iti intra automat in cont saptamanal. Totul este simplu si rapid.

Vrei sa devii sofer Uber? Completeaza acest formular si vei fi contactat de catre reprezentantii companiei.

10 motive pentru care merita sa devii sofer Uber in Romania

1. Muncesti cand doresti. La propriu! Cand doresti sa faci curse, apesi un buton si gata! Nu conteaza daca te trezesti tarziu sau daca iti place viata de noapte. Uber te lasa sa dormi cat vrei, iti faci singur programul dupa cum doresti.

2. Stii dinainte cine se va urca in masina ta. Fara fluieraturi pe strada, fara clienti nedoriti, fara mirosuri neplacute sau bagaje pline de noroi. Vezi profilul clientului tau inainte sa accepti cursa.

3. Vei incasa banii saptamanal. Adica totul este foarte simplu, nu tranzactionezi bani cash, nu trebuie sa dai rest, toti banii se vireaza automat in cont.

4. Muncesti cat de mult sau de putin vrei. Adica daca vrei niste bani in plus, nici o problema: ca sofer Uber lucrezi cate ore doresti. Daca ai altceva de facut, treaba ta, nu-ti face nimeni programul.

5. Esti propriul tau sef. Nu ai niciun superior caruia trebuie sa-i dai socoteala, nu trebuie sa te mai enervezi si nici nu vei fi tras la raspundere de nimeni.

6. Fara bani gheata. Nu trebuie sa-ti faci griji ca iti va disparea portofelul, ca vei primi vreo teapa cu bani falsi, ca nu ai sa dai rest sau ca ai neintelegeri cu vreun client care nu stie romaneste. Toate platile calatoriilor cu Uber se fac 100% electronic.

UberX in Romania

7. Iti maresti cercul de prieteni. Nu conteaza daca esti genul sociabil sau nu, iti va fi cel mai usor sa cunosti oameni noi. Calatorii care folosesc Uber sunt in general oameni foarte cool si deschisi. Vrei sa cunosti vreun cantaret, om de publicitate sau de televiziune? Cu siguranta o vei face devenind sofer Uber!

8. Uber are grija de tine ca sofer. Profesionistii de la Uber te vor invata cum sa folosesti aplicatia si iti vor oferi suport pentru tot ceea ce ai nevoie, iar in cazul in care ceva merge prost, iti sunt alaturi.

9. Contribui la schimbarea Bucurestiului. Devenind sofer Uber, contribui la dezvoltarea capitalei si la felul in care oamenii calatoresc si isi utilizeaza autoturismele. Adica vom fi cu un pas mai in fata catre o capitala... ca afara.

10. O sa inveti Bucurestiul pe de rost. Ti-am zis mai sus ca cei care apeleaza la Uber sunt oameni foarte misto, nu? Asta inseamna ca se vor duce in cele mai tari locuri posibile, locuri de care nu stiai cu siguranta ca exista. Nu conteaza ca e vreo biblioteca scufundata in care se bea ceaiul in hamac, o fosta hala industriala in care se fac cei mai gustosi burgeri din lume sau un club underground cu muzica live si spectacole de teatru. Cert este ca vei invata Bucurestiul pe de rost si vei descoperi o multime de locuri noi!

Afla daca poti sa devii si tu sofer Uber si sa faci bani cu propria masina incepand de acum!

Distribuie pe Facebook
mai multe