Google Maps iti spune unde gasesti un loc de parcare liber, ca sa nu te mai invarti aiurea

Google Maps iti spune unde gasesti un loc de parcare liber, ca sa nu te mai invarti aiurea
  • Vor fi aratate doar locurile din parcari cu plata
  • Locurile "la baieti" nu vor fi luate in seama
  • Optiunea ar putea sa apara peste cateva luni
Distribuie pe Facebook

Conform celor de la Android Police, noua versiune v9.34 Beta de Google Maps poate sa-ti gaseasca un loc de parcare liber. Cu alte cuvinte, accesezi aplicatia de pe telefon si stii exact unde sa te duci cu masina ca sa nu pierzi timp invartindu-te dupa un loc de parcare.

Toata lumea stie ca, cel putin in Bucuresti, sa gasesti un loc de parcare reprezinta o aventura. Asa ca vestea cum ca Google Maps ar putea sa-ti indice unde sunt locuri de parcare goale a venit ca o gura de apa rece. Cum ar fi sa stii in cateva secunde unde e un loc mult-ravnit, fara sa mai fie nevoie sa te invarti in jurul blocului minute lungi?

Se pare ca printr-un update la Google Maps, se va instala si o trasatura noua. Aceasta va fi in stare sa semnaleze locurile de parcare libere din marile orase. Adica tu bifezi optiunea si iti sunt aratate cu niste marcaje locurile in care vei gasi parcarea libera. Extrem de usor si la indemana oricarui detinator de telefon cu internet pornit.

Suna bine, dar nu este chiar asa de usor... Desi Google nu a spus inca metoda prin care va identifica aceste locuri libere, lucru aparent greu de facut, se zvoneste deja ca e mai usor decat credeam. Pentru ca Google se bazeaza pe niste parcari cu plata, care contorizeaza numarul de vehicule intrate, putand sa spuna, odata conectate la Google Maps, cate locuri si unde mai sunt disponibile. Este si cazul parcarilor din centrul Bucurestiului, de la Universitate si Unirii, care ar putea sa fie introduse in aplicatie.

Ce se intampla insa in viata reala, cu parcarile din Bucuresti? Cu siguranta, toate acele locuri de parcare de pe borduri sau spatii verzi, sau sub semnul de "Stationarea Interzisa", nu vor aparea in Google Maps. Realistic vorbind, in Romania, aceasta trasatura s-ar putea dovedi total inutila. Pentru ca soferul roman vrea parcare gratis, eventual cu 2 lei spaga la baieti. Si acum, fara nicio aplicatie inteligenta, sunt locuri de parcare cu sutele, dar contra-cost. Insa romanul nu vrea acolo, ci prefera sa se invarta pe strazi ca sa gaseasca un loc gratuit. Asa ca daca spera cineva ca Google Maps sa-i arate locurile dubioase, sa-si ia gandul...


Sursa: Android Police
Distribuie pe Facebook
mai multe