Inovatia anului: stergatoarele care se scutura singure

Inovatia anului: stergatoarele care se scutura singure
  • Vizibilitatea slaba este o cauza a accidentelor auto
  • Iarna, numarul accidentelor creste
  • Stergatoarele pot ingheta complet si nu mai sterg
Distribuie pe Facebook

Niste americani au reusit sa produca un sistem de stergatoare foarte util pe timp de iarna: se sterge singur si poate atinge parbrizul doar intr-un sens. Ce parere ai despre acest sistem care promite sa ne ofere mai multa vizibilitate?

Chiar daca in Romania, iarna ne-a cam parasit, nu strica sa ne pregatim pentru sezonul viitor de inghet. Cine nu a avut probleme cu masina si cu vizibilitatea din cauza ghetii, atunci cand temperaturile erau negative si stergatoarele inghetau bocna? Cine nu a incercat sa curete parbrizul de zapada sau apa, dar lamelele erau acoperite de gheata si nici nu mai atingeau parbrizul? Cred ca orice sofer a trecut prin asta.

Pana acum, solutia era de a te mai da jos din masina la cate un semafor pentru a scutura manual stergatoarele. Insa acestea inghetau din nou, in doar cateva minute, mai ales daca pe sosea era mizerie si celelalte autoturisme te stropeau, fiind nevoit sa folosesti stergatoarele. Oricum am da-o, e clar ca iarna, sau atunci cand este temperatura redusa de sub zero grade, stergatoarele nu prea mai fac fata, la fel si sistemul de dezaburire.

Acum ceva vreme, producatorii au inventat stergatoarele incalzite. Dar acestea sunt folosite numai pe modelele premium, care costa foarte multi bani. Si daca vei cumpara asa ceva aftermarket, nu trebuie sa uiti in ce tara traim. Poti risca sa ramai fara stergatoarele tale incalzite, pe care tocmai ai dat vreo 200 de Euro pe pereche, daca parchezi masina aiurea sau pe locul altuia. De acum insa, avem o solutie noua. E vorba de stergatoarele care se scutura singure.

Cei de la MotorCityWipers au facut niste stergatoare care au un nou sistem de functionare. Ele pot functiona in modul obisnuit, dar mai pot avea doua moduri noi. Unul este cel in care stergatorul curata parbrizul doar intr-un sens, pentru a nu imprastia murdaria sau diverse substante grase care raman pe parbriz, si al doilea este cel prin care stergatoarele se curata in cateva secunde.

Cel mai bine, ca sa te lamuresti cum functioneaza sistemul, priveste filmele de mai jos. Cert este ca acest sistem promite sa fie eficient, in special acolo unde sezonul rece este mai lung. Nu e cazul tarii noastre, dar poate nu strica sa avem si noi asa ceva pe masini. Orice ne poate da o vizibilitate mai buna, trebuie folosit. Pentru ca atunci cand avem o vedere buna in trafic, creste mult siguranta rutiera.

Distribuie pe Facebook
mai multe