Motorina obtinuta din apa si CO2, inventia cu care Audi vrea sa schimbe viitorul

Motorina obtinuta din apa si CO2, inventia cu care Audi vrea sa schimbe viitorul
  • Audi anunta obtinerea primelor loturi de motorina e-diesel
  • Carburantul ecologie este produs din apa si dioxid de carbon
  • Intregul proces foloseste doar surse alternative de energie
Distribuie pe Facebook

Industria carburantilor ar putea trece printr-o schimbare majora in urmatoarea perioada de timp, germanii de la Audi reusind sa obtina zilele acestea primele loturi de motorina din apa si dioxid de carbon.

Grija pe care producatorii auto au inceput sa o manifeste fata de mediul inconjurator nu mai reprezinta nici o noutate pentru nimeni, majoritatea companiilor ce activeaza in industria contructoare de masini sosind cu diferite modalitati pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon eliberate in atmosfera.

Folosirea energiei alternative in interiorul fabricilor si lansarea unor modele hibrid si / sau complet electrice se numara printre cele mai frecvent intalnite solutii adoptate, celor doua alaturandu-li-se, mai nou, si "moda" folosirii materialelor reciclate la realizarea de componente auto.

Audi e-diesel

Nici una dintre aceste modalitati, de laudat, de altfel, nu se ridica insa la nivelul inventiei celor de la Audi, producatorul auto din Ingolstadt reusind sa obtina zilele acestea primele loturi de e-diesel, o motorina sintetica produsa din dioxid de carbon, apa si curent electric.

Conform germanilor, carburantul ecologic este fabricat prin extragerea CO2-ului din aer, gazul rezultat fiind amestecat cu hidrogenul din apa prin electroliza. In urma reactiei dintre dioxidul de carbon si hidrogen, ce are loc la 220 grade Celsius si o presiune de 25 bari, rezulta un lichid denumit Blue Crude.

Din lichidul denumit Blue Crude, care contine compusi similari cu cei ai hidrocarburilor, se obtine apoi motorina sintetica. Intregul proces foloseste doar surse alternative de energie si ar putea avea un impact major asupra reducerii poluarii, multumita extragerii CO2-ului din aer.

In cazul in care cei de la Audi vor gasi o solutie inclusiv la problemele legate de reducerea costurilor si cresterea cantitatii de e-diesel produsa, atunci industria carburantilor va trece printr-o schimbare majora si probabil cea mai importanta din istoria omenirii. Mai ales ca masinile nu au nevoie de nici un fel de modificare speciala pentru a rula pe acest combustibil.

Audi e-diesel

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2015