Premiera in istoria DACIA: Cutie automatizata pentru Logan si Sandero

Premiera in istoria DACIA: Cutie automatizata pentru Logan si Sandero
  • Dacia anunta o cutie automatizata pentru modelele Logan si Sandero
  • Schimbarea treptelor de viteza se va face atat manual, cat si automat
  • O alta premiera pregatita pentru Frankfurt 2015 este Duster Edition 2016
Distribuie pe Facebook

Dacia a pregatit doua surprize majore pentru cea de-a 66-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment ce se desfasoara in perioada 19 - 27 septembrie 2015.

Cel mai important test pe care industria constructoare de masini il va da in acest sfarsit de an se apropie cu pasi repezi, majoritatea companiilor ce activeaza in industrie incepand deja sa anunte din premierele pregatite pentru Salonul Auto ce se va desfasura la Frankfurt in toamna acestui an.

Din cadrul show-ului programat pentru perioada 19 - 27 septembrie nu va lipsi nici marca Dacia, producatorul de la Mioveni urmand a profita de evenimentul in cauza pentru lansa prima cutie automata din istoria sa.

Vorbim, mai exact, despre o transmisie automatizata cu doua pedale, botezata Easy-R si destinata - atentie!, exclusiv modelelor Logan si Logan MCV, respectiv Sandero si Sandero Stepway.

Spre dezamagirea fanilor sai, oficialii companiei Dacia nu au publicat si alte detalii cu privire la aceasta unitate, insa dotarea cu pricina echipeaza deja de cateva luni automobilele similare vandute de Renault pe piata auto din America de Sud.

Drept urmare, putem spune cu exactitate inca de pe acum ca transmisia automatizata Easy-R foloseste un sistem electronic pentru a controla ambreiajul si schimba in mod automat treapta de viteza.

In plus, conform informatiilor publicate de francezi la acea perioada, soferul poate interveni in orice moment si trece pe modul manual, schimbarea rapoartelor urmand a se face precum in cazul unei cutii secventiale.

Referitor la surpriza cu numarul doi pregatita de marca de la Mioveni, vizitatorii Salonului Auto desfasurat la Frankfurt in perioada 19 - 27 septembrie sunt invitati sa descopere in detaliu noul Duster Edition 2016.

Fotografiile automobilului in cauza lipsesc cu desavarsire la momentul actual, insa SUV-ul anunta cateva modificari la nivelul design-ului, respectiv listei cu dotari prin intermediul scurtului comunicat de presa publicat de Dacia.

Distribuie pe Facebook
mai multe