Puterea aburului in domeniul igienizarii auto: de ce sa curatam masina cu abur fierbinte?

Puterea aburului in domeniul igienizarii auto: de ce sa curatam masina cu abur fierbinte?
  • Temperatura aburului poate ajunge la 160 de grade
  • Aburul omoara toti microbii si elimina mirosul neplacut
  • Pretul unui detailing interior complet este de la 270 la 500 de lei
Distribuie pe Facebook

Domeniul detailingului auto este mereu in dezvoltare, asa ca e normal sa apara noi tehnologii constant. Si momentan, in ceea ce priveste curatarea interiorului masinii noastre, se pare ca tehnologia cu aburi calzi este cea mai avansata si cea mai eficienta. De ce, va explicam mai jos.

Daca pana acum curatarea interiorului auto se facea cu diverse solutii si aspiratoare puternice pentru a scoate mizeria si petele de pe tapiterie, iata ca acum detailingul interior a fost dus la un nivel extrem odata cu aparitia aparatelor care fac igienizarea cu aburi. Si in Bucuresti i-am gasit pe baietii de la CuAbur.ro, singurii care fac asa ceva momentan. Ei ne-au explicat care sunt beneficiile aburului cald si de ce metoda asta ne pastreaza sanatatea zdravana la bordul masinii.

CuAbur.roInainteCuAbur.roDupa

Temperatura de 160 de grade omoara microbii si bacteriile

Aparatele de curatat obisnuite folosesc apa rece care curata bine, insa nu influenteaza foarte mult bacteriile si microbii. Si trebuie stiut ca intr-o masina avem din plin de toate felurile! Inclusiv in mocheta pe care calcam cu picioarele, pe presuri, in tapiteria scaunelor si a banchetei si chiar in plafonul textil. Daca o metoda normala de curatare cu solutie si aspirator mizeria vizibila dispare, tot ce inseamna microbi daunatori rezista in continuare. Nu si in cazul in care curatarea se face cu un aparat de aburi care este capabil sa scoata un jet de abur sub presiune de 160 de grade. Temperatura mare nu afecteaza suprafetele, dar intra in profunzime si omoara orice bacterie care contribuie la mirosuri neplacute, omoara sporii de mucegai, acarienii si microbii lasand astfel o suprafata dezinfectata si complet igienica.

Adio miros de tutun

Aburul cald mai are un avantaj: intra in cel mai greu accesibile locuri, acolo unde un aspirator normal nu o poate face. Aburul cald sub presiune este capabil sa elimine orice miros dintr-o masina, inclusiv cel de tutun, care este foarte persistent, pentru ca patrunde in locuri imposibil de curatat cu un aspirator normal. Si asta pentru ca moleculele de apa calda sunt foarte usoare si ajung adanc in tesatura, chiar daca aceasta este mocheta groasa, scaune, bancheta sau fete de usi.

Toata murdaria este inmuiata si poate fi aspirata mult mai usor

Solutiile profesionale au rolul de a inmuia mizeria care este in profunzimea suprafetelor textile, iar aspiratorul le extrage. Ei bine, cand curatarea se face cu ajutorul aburului cald, mizeria care poate fi de orice fel, organica, animala sau alimentara, este inmuiata si transformata in lichid datorita temperaturii mari la care lucreaza aparatul de abur si aspiratorul de mare putere o trage mult mai usor in rezervorul special. Indiferent ca vorbim de tapiterie murdarita de mancare, excremente de animale, transpiratie sau urme de lichide, puterea aburului le face usor de scos.

Aburul nu afecteaza materialele textile sau pielea

Aparatele folosite de cei de la CuAbur.ro au temperatura reglabila, in functie de suprafata pe care o curata. Insa tapiteria textila este facuta din materiale rezistente, care nici nu se decoloreaza si nici nu sunt afectate la contactul cu aburul fierbinte. Tapiteria de piele este ceva mai sensibila, motiv pentru care temperatura aparatului se regleaza, mai ales ca nu este necesara nici extractia din profunzimea materialului. Nici suprafetele de plastic din interiorul masinii nu sunt influentate de aburul cald, ceea ce este un avantaj in curatarea elementelor de bord. Aburul cald nu afecteaza nici vopseaua exterioara a masinii atunci cand se curata exteriorul, acolo unde sunt pete de grasime sau depuneri solide care nu ies la o spalare obisnuita.

Igienizarea facila a traseului de climatizare

Traseul de climatizare al masinii poate fi curatat repede si usor cu aceasta tehnologie pe aburi. E nevoie de numai cateva minute de circulare prin instalatie a aburilor fierbinti pentru igienizarea totala a traseului, inclusiv a filtrului de polen. Astfel putem scapa usor de acel miros neplacut pe care il simtim mereu cand dam drumul la aerul conditionat dupa mai multe zile de neutilizare. In plus, aburul fierbinte reuseste sa intre in cele mai mici crapaturi si orificii din sistemul de climatizare, lucru pe care un spray clasic de igienizare nu il poate face. Mai mult, curatarea cu aburi este ideala pentru cei care circula cu masina alaturi de copii sau persoane alergice la diferite substante, pentru ca aburul este doar... apa calda.

Preturi mai mici pentru o curatare mai mare

In cadrul unei igienizari cu un aparat pe aburi se folosesc exclusiv solutii si aparate profesionale: MAFRA, 3M, Fenice, Tecnovap, Makita. Insa pentru ca sunt utilizate mai putine solutii chimice si mai multa apa sub forma de vapori, dar si pentru ca mizeria este eliminata mai repede, iar timpul unui detailing complet este mai scurt, pretul final ajunge sa fie mai mic fata de un tratament conventional. Chiar si asa, in ciuda unui pret cu mult sub un serviciu similar clasic, cei de la CuAbur.ro scot scaunele si bancheta din interiorul masinii, inainte sa se apuce de treaba, ca sa fie siguri ca elimina mizeria din cele mai ascunse locuri. De exemplu, o igienizare totala a unui interior de la o masina compacta, cum ar fi un Opel Astra, costa 350 de lei.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook CuAbur.ro

CuAbur.ro

CuAbur.ro

CuAbur.ro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze CuAbur.ro
mai multe