Revolutia anvelopelor in 2015: inovatiile Michelin, Pirelli si Goodyear

Revolutia anvelopelor in 2015: inovatiile Michelin, Pirelli si Goodyear
  • Anvelopa care iti incarca bateria masinii in mers
  • Pneul care isi regleaza presiunea automat, in mers
  • MICHELIN CrossClimate, anvelopa excelenta de vara, legala si pe timp de iarna
Distribuie pe Facebook

Un lucru e clar: domeniul anvelopelor este din ce in ce mai dinamic si mai competitiv. Si am putut observa acest lucru cu ochii nostri saptamana aceasta, cand am participat la lansarea noilor pneuri MICHELIN CrossClimate. Simultan, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la Goodyear au lansat si ei doua inovatii interesante.

Anvelopa care iti incarca bateria masinii in mers - Goodyear BHO3

La Geneva, cei de la Goodyear au prezentat in standul lor doua anvelope-concept. Prima, numita BHO3, este o anvelopa speciala pentru vehiculele electrice. Acest pneu genereaza electricitate prin actiunea materialelor in interior care capteaza si transforma energia creata prin caldura atunci cand se flexeaza in timpul rostogolirii in conditii normale de condus. De la anvelope, curentul electric se duce spre acumulatorii masinii, reusind astfel sa genereze o autonomie extinsa. Chiar daca nu vorbim de o inovatie menita sa le permita pneurilor sa functioneze precum un alternator care incarca bateriile din mers, transformand astfel orice masina electrica intr-una cu autonomie nelimitata, cu siguranta in curand vom vedea o forma de serie a acestor pneuri care vor contribui intr-o oarecare masura la incarcarea bateriilor.

Inovatii anvelope 2015

Pneul care isi regleaza presiunea automat, in mers - Goodyear Triple Tube

Al doilea pneu-concept al celor de la Goodyear, numit Triple Tube, isi propune sa rezolve problema legata de pierderea presiunii in timp. Si face acest lucru intr-un mod inedit: anvelopa are la interior trei tuburi localizate sub banda de rulare si in apropierea umerilor dintre interiorul si exteriorul anvelopei, precum si in apropierea centrului acesteia. La interior, pneul are o pompa interna care misca aerul din camera principala in cele trei camere individuale, sau in cele trei tuburi. In mers, pneul se regleaza automat in trei pozitii diferite, in functie de suprafata pe care circula automobilul: Eco/Safety ofera un nivel maxim al presiunii si rezistenta la rulare scazuta, pozitia Sporty ofera o presiune mica in tubul de langa umarul lateral din interior, reusind astfel o aderenta mai buna pe uscat, iar pozitia Wet Traction scade presiunea din tubul central oferind in acest fel o protectie impotriva acvaplanarii.

Inovatii anvelope 2015

Adio pana cauzata de cuie cu Pirelli Seal Inside

O tehnologie deja folosita la unele modele de anvelope de catre Pirelli, numita Seal Inside, si-a facut debutul la Geneva pe noile pneuri all-seasons Cinturato. Tehnologia Seal Inside le permite soferilor sa-si continue calatoria, fara sa piarda presiunea din pneuri in cazul unei pene de pana la 4mm. In cazul unui incident, o solutie speciala aflata in interiorul anvelopei se solidifica in jurul obiectului care a cauzat pana pentru a prevenit pierderea de aer. In momentul in care obiectul este scos, solutia speciala se extinde pentru a completa golul. Aceasta tehnologie lansata de Pirelli este una din inovatiile importante care contribuie la siguranta rutiera pe drumurile publice.

Inovatii anvelope 2015

MICHELIN CrossClimate, anvelopa excelenta de vara, legala si pe timp de iarna

Francezii de la Michelin au trecut de stadiul de concept si au lansat saptamana aceasta noul pneu #CrossClimate, o anvelopa de vara cu omologare de iarna. Adica este un pneu care se comporta excelent in anotimpul cald, dar poate fi utilizat fara probleme si iarna. Si asta datorita unei compozitii noi care face ca materialul sa isi pastreze calitatile si vara, la 40 de grade, dar si iarna, la -20 de grade. In plus, in ceea ce priveste aderenta pe carosabil umed, CrossClimate a primit standardul A, adica cel mai inalt si cel mai ravnit, cu care se mandresc pneurile performante. Iar profilul special gandit ii permite masinii sa se bucure de o aderenta crescuta pe zapada, acest lucru putandu-l testa si noi in cadrul evenimentului din Frante, despre care va vom povesti mai multe detalii in curand.

Inovatii anvelope 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Inovatii anvelope 2015
mai multe