246 km/h pe autostrada Transilvania, record national inregistrat de radar

246 km/h pe autostrada Transilvania, record national inregistrat de radar
  • Viteza reala era de 246 km/h
  • Amenda este de 945 de lei
  • Soferul a ramas fara permis 3 luni
Distribuie pe Facebook

Zilele trecute, Politia Romana se mandrea pe Facebook ca un echipaj al Politiei Autostrazi a reusit sa-l prinda pe un sofer care alerga cu 246 km/h pe autostrada Turda-Bors.

Din nefericire, un sofer roman a reusit sa doboare un record de viteza... negativ. Adica a intrat in bataia radarului cu 246 km/h, cea mai mare viteza inregistrata de radar la noi in tara. Vreodata! Soferul insa nu a primit pedeapsa meritata, ci doar pe cea din lege. Daca in Elvetia atunci cand depasesti viteza legala cu foarte multi kilometri peste limita ti se confisca masina si primesti o amenda chiar si de 100.000 de Euro, in Romania cand alergi cu aproape dublul vitezei maxime, obtii o pauza de permis de 90 de zile si o amenda de doar 945 de lei.

De ce este un eveniment asa de important? Pentru ca Romania nu prea are autostrazi. De fapt, alea putine care sunt, reprezinta un pericol urias la 130 km/h, ce sa mai vorbim de 250 km/h... Pentru ca gardurile de protectie impotriva animalelor au fost furate si oricand te poti trezi cu un cal in fata masinii. Sau cu un porc, o caprioara, un caine... Si cand vrei sa faci manevra elanului de evitare, rastorni masina la viteza asta si intri pe contrasens, omorand oameni nevinovati... Unde mai pui ca la viteza aia, daca iei o groapa zdravana faci pana si, din nou, ajungi in sant.

Problema nu este ca un asemenea sofer inconstient isi pierde viata, ci ca ia si alte vieti nevinovate cu el. Motiv pentru care legislatia ar trebui schimbata urgent si, in cazuri speciale, atunci cand un sofer face abuz si alearga cu peste 180 km/h, sa fie alta incadrare si sa primeasca amenda de cel putin 10.000 de lei si o pauza de vreo 3 ani de la conducere. Pentru prostie si inconstienta.

Cat despre masina, chiar daca nu conteaza ce sigla avea pe volan, istoria acestor fapte nefericite ne-a aratat ca BMW este campion absolut. In trecut, soferi care conduceau BMW-uri au fost surprinsi de radar cu 225 km/h si chiar cu 240 km/h. Printre ele, a fost si un Audi vitezoman, dar, momentan, niciun Mercedes. Oare ce conducea soferul acesta?

Distribuie pe Facebook
mai multe