Amenda de 7000 de lei pentru soferul care depaseste viteza cu 60 km/h

Amenda de 7000 de lei pentru soferul care depaseste viteza cu 60 km/h
Amenzi usturatoare, sanctiuni pentru soferii agresivi in trafic, scaderea pragului alcoolemiei de la 0,8 la 0,5. Prevederile din noul Cod sunt dezbatute in comisia de specialitate a Camerei Deputatilor.Atentie soferi! Nu aduce anul ce aduce Codul Rutier! Iata ce schimbari ale Legislatiei Rutiere vor fi de la 1 ianuarie 2012!
Distribuie pe Facebook

Amenzi de 7000 de lei pentru depasirea vitezei cu mai mult de 60 km/h

Astfel, soferii care depasesc viteza legala cu mai mult de 60 de kilometri sunt pasibili de o amenda de 7.000 de lei. La fel de mult primesc si cei care circula pe contrasens. Soferii care vor circula pe contrasens si care vor depasi viteza legala cu peste 60 de km/h ar putea primi, la anul, pana la 100 de puncte amenda.In aceste conditii, de la 1 ianuarie, odata cu cresterea salariului minim de la 670 la 700 de lei, amenda ar putea ajunge si la 7.000 de lei.

Smecherii agresivi se aleg cu suspendarea permisului pentru 30 sau 60 de zile

Una dintre cele mai importante propuneri se refera la introducerea notiunii de "comportament agresiv". dupa ce mai bine de un an se tot cauta definitia concreta a gresivitatii in trafic, iata ca eaa fost gasita. Astfel, aceasta a fost definita ca fiind "efectuarea in mod voluntar a unor manevre excesive in timpul conducerii, de catre un conducator de autovehicul, prin care acesta pericliteaza siguranta circulatiei". Pentru soferii agresivi vor fi prevazute amenzi foarte mari.Comportamentul agresiv la volan poate duce la suspendarea permisului pentru 30 sau 60 de zile.

Examen auto pentru mopedisti

Noul cod introduce restrictii si pentru motoscutere. Daca deputatii vor vota noile reglementari, din ianuarie, cei care vor sa conduca un moped, trebuie sa dea examen.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 27 Decembrie 2011