Amenzile de rovinieta vor ajunge la tine acasa mult mai repede

Amenzile de rovinieta vor ajunge la tine acasa mult mai repede
  • Acum, soferii primesc amenda si dupa 1 an
  • Procesul verbal va fi insotit si de o dovada foto
Distribuie pe Facebook

Politicienii nostri se gandesc cum sa incaseze mai multi bani la buget, asa ca nascocesc o sumedenie de idei noi. Cum este si scurtarea perioadei in care primesti acasa amenda de rovinieta...

Daca circuli pe soselele Romaniei in afara localitatilor ai nevoie de rovinieta, inclusiv pe soselele de centura. Daca nu o faci, adica daca nu cumperi taxa de drum, risti sa fii prins de una din cele 3 metode puse la cale de CNADNR. Prima metoda si cea mai populara este filmarea numarului de inmatriculare de catre o camera fixa. A doua este filmarea de catre o camera video mobila, dintr-un automobil dotat cu camere de filmare. Si a treia metoda este in clipa in care esti oprit de un echipaj de politie care iti verifica documentele.

Cu alte cuvinte, nu ai nici macar o scapare daca, cumva, vrei sa circuli pe drumuri nationale fara rovinieta. Asa ca mai bine o faci, daca nu, risti o amenda destul de piperata. Pe care, acum, o vei primi in timp scurt acasa, ca sa stii ce ai gresit si cat ai de plata.

Daca pana acum soferii surprinsi fara rovinieta primeau amenda dupa o lunga perioada de asteptare, cuprinsa intre 3 si 12 luni de cand au fost filmati, din cauza numarului mare de amenzi procesate manual de angajatii CNADNR, iata ca acum, un nou proiect de lege isi propune scurtarea perioadei in care soferii sunt alertati ca au fost amendati.

Mai precis, noua lege propune ca orice sofer fara rovinieta sa-si primeasca procesul verbal cu amenda acasa in maxim 30 de zile. In plus, procesul verbal va fi de acum insotit de si de o imagine a masinii, care sa dovedeasca numarul de inmatriculare si locatia.

Nu se stie daca asta ii va speria pe soferi sau nu, dar macar nu ii va mai face sa astepte o lunga perioada de timp pana cand sa afle ca au incalcat legea. Momentan, proiectul celor de la UDMR urmeaza sa intre in Camera Deputatilor care este for decizional. Insa, la prima vedere, nu pare deloc o idee proasta. Tu ce zici?

Distribuie pe Facebook
mai multe