Cand si cum iti poti pierde permisul de conducere

Cand si cum iti poti pierde permisul de conducere
Daca te-ai saturat de condus masina, e foarte simplu sa devii din sofer, pieton. Nerespectarea regulilor de circulatie poate duce la pierderea carnetului de conducator cat ai zice peste. Reprezentantii Politiei Rutiere va arata care sunt contraventiile care va priveaza pentru o anumita perioada de dreptul de a conduce.
Distribuie pe Facebook
Permisul se suspenda 30 de zile in cazul in care:

Nu respectati acordarea prioritatii de trecere a pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului; Nu acordati prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept; Ignorati semnificatia culorii rosii a semaforului; Depasiti prin locuri interzise; Nu respectati semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier aflat in exercitarea atributiilor de serviciu; Nu va prezentati la unitatea de politie competenta, pe raza careia s-a produs un accident de circulatie, din care au rezultat numai pagube materiale, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 79 alin.(2).
Permisul se suspenda 60 de zile in cazul in care:

Nu respectati regulile privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; Va abateti de la interdictia temporara de circulatie instituita pe un anumit segment de drum public; Nu va supuneti regulilor de circulatie la trecerea unei coloane oficiale sau va intercalati intr-o astfel de coloana; Circulati pe sens opus, cu exceptia cazurilor in care se efectueaza regulamentar manevra de depasire.
Permisul se suspenda 90 de zile in cazul in care:

Conduceti sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune; Conduceti vehiculul cu defectiuni grave la sistemul de franare sau la mecanismul de directie, constatate de politia rutiera impreuna cu specialistii Registrului Auto Roman; Nu opriti la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune; Depasiti cu mai mult de 50 km/h viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic.
Amenzile rutiere primite in strainatate ajung si in tara

O directiva adoptata de Parlamentul European va permite statelor membre sa-si acceseze reciproc bazele de date, astfel incat conducatorii auto amendati intr-un stat membru sa poata fi identificati si obligati sa plateasca indiferent unde este inmatriculata masina.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 12 Iulie 2011