Codul Rutier a fost din nou modificat. Iata principalele schimbari

Codul Rutier a fost din nou modificat. Iata principalele schimbari
  • Noul Cod Rutier intra in vigoare in cel mult doua saptamani
  • Modificarile efectuate vizeaza toate categoriile de soferi
Distribuie pe Facebook

Codul Rutier a fost modificat din nou. Printre schimbarile operate regasim noi interdictii si obligatii pentru biciclisti, soferi de mijloace de transport in comun, dar si conducatori de mopede.

Noul Cod Rutier, care va intra in vigoare in cel mult doua saptamani, prevede pentru inceput ca posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE sa poata conduce si tractoare. Mai exact, soferii cu permis B vor avea voie sa conduca si tractoare cu masa maxima de 3.5 tone, plus remorca, in timp ce soferii cu permis C vor putea sa conduca chiar si tractoare mai mari.

De asemenea, soferii si conductorii de tramvaie vor avea obligatia sa foloseasca luminile de avarie atunci cand banda de circulatie se va bloca pe sensul de mers.

Conducatorii de mopede vor fi acum nevoiti sa circule pe numai un singur rand pe banda. Mai mult de-atat, mopedele si motoretele de mici dimensiuni nu vor avea voie sa foloseasca trecerile de pietoni. In plus, aceeasi conducatori de mopede si alte motorete de mici dimensiuni vor avea interzis la a transporta pasageri in stare de ebrietate - regula care se aplica si transportatorilor de marfuri, in cazul pasagerilor din cabina.

Nu au fost lasati deoparte nici posesorii de biciclete, care vor avea de respectat noi reguli: sa mearga intr-un singur rand pe banda de circulatie, sa nu foloseasca trecerile de pietoni, sa nu invete mersul pe bicicleta pe drumuri intens circulate si sa aiba intotdeauna asupra lor un act de identitate.

In cele din urma, noul Cod Rutier va interzice tuturor soferilor sa mai circule pe acostamentul drumului sau. Exceptie de la aceasta regula vor face biciclistii, care pot folosi banda de urgenta a drumului numai daca nu dispun de piste special amenajate sau nu pun in pericol circulatia.

Distribuie pe Facebook
mai multe