AMENDA ROVIGNETA: Cum sa scapi de amenda pentru lipsa rovignetei

AMENDA ROVIGNETA: Cum sa scapi de amenda pentru lipsa rovignetei
Din ciclul "gaurile din legislatia Romaniei sunt uriase", iata ca exista o cale absolut legala si legitima prin care orice sofer poate scapa de amenzile primite acasa, pentru ca a mers cu masina fara rovigneta.
Distribuie pe Facebook
In ultimele luni, mii de romani care nu si-au cumparat rovinieta pentru a putea circula pe drumurile publice au primit acasa procese-verbale de sanctionare emise de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
Avocatii celor care contesta amenzile in Justitie au sesizat ca pot invoca lipsa unei semnaturi oficiale pe fiecare proces verbal in parte iar judecatorii au inceput sa dea dreptate contestatarilor.
Acesta este un exemplu de proces-verbal pe care contravenientul il primeste prin posta.Dupa cum puteti vedea, documentul nu contine semnatura agentului constatator. Aceasta semnatura electronica este valida doar pentru documentele trimise in format electronic.
"In mod cert, trebuie sa existe o semnatura olografa. Asa cum arata art.17 din ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor in lipsa semnaturii atrage aceasta nulitate absoluta", a spus avocatul Mihai Stefan.
Ce ar trebui sa faca totusi CNADNR-ul pentru ca soferii fara rovinieta sa nu mai poata fenta aceasta lacuna legislativa?
"Ar trebui sa delege personal care sa semneze olograf toate aceste procese verbale de contraventie. Sau s-ar putea ineterveni din partea guvernului cu o ordonanta de urgenta care sa arate ca toate procesele verbale vor putea purta si o semnatura electronica", a mai spus avocatul.
Amenda pentru nefolosirea rovinietei pe drumurile nationale se calculeaza in functie de categoria in care se incadreaza autovehiculul.In plus, se platesc si despagubiri echivalente cu valoarea unei roviniete pentru un an de zile. Mai exact, pentru un autoturism, amenda este cuprinsa intre 250 si 500 de lei, plus o taxa de 28 de euro.

CNADNR si ministerul transporturilor nu au comentat aceasta situatie.

Cum sa scapi de rovigneta

Distribuie pe Facebook
mai multe