Cum te incurajeaza agentii de la Politia Rutiera Bucuresti sa consumi alcool la volan!

Cum te incurajeaza agentii de la Politia Rutiera Bucuresti sa consumi alcool la volan!
  • Acum 3 luni un politist a fost omorat de un sofer beat
  • Soferul a suflat de la distanta in aparatul etilotest
  • In acest caz, soferul s-a autodenuntat si a cerut explicatii politiei
Distribuie pe Facebook

Un cititor 4Tuning ne-a trimis urmatorul mesaj de mai jos. Care este pe cat de ingrijorator, pe atat de real. Faptele sunt urmatoarele: bagi ceva la bord, alcool serios, te opreste politia si scapi fara probleme. Pentru ca agentii de la Rutiera isi fac treaba cum si-o fac. Sau pentru ca nu au destui bani incat sa cumpere capete de plastic de unica folosinta prin care sufli in aparatul etilotest. Ce parere aveti despre cele mentionate mai jos?

Acum 2 minute am trimis acest e-mail in aceasta forma la adresa bpr@b.politiaromana.ro Brigada de Politie Rutiera pentru ca asta inseamna sa vrei o tara mai buna! Sunt tare curios cati dintre voi ati (fi) trimis astfel de sesizari!

Buna ziua,

Eu, Radu Macovei, identificat cu CI seria AB ****** si avand CNP 1891221******, prin prezenta va sesizez urmatoarele:

In data de 18 octombrie 2015, in jurul orelor 04:30, circulam pe bulevardul Barbu Vacarescu din Bucuresti din directia Lacul tei catre cartierul Aviatorilor. Aproximativ in dreptul Hotelului Caro am fost oprit de membri unui echipaj de politie pentru care m-au informat ca desfasoara o actiune pentru depistarea soferilor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice.

In momentul in care am fost oprit, agentul s-a prezentat, mi-a cerut actele la control si m-a informat cu privire la motivul opririi. Am coborat din masina pentru a fi testat cu aparatul etilotest.

Agentul, insa, nu a prezentat nicio procedura si nici nu a desigilat un dispozitiv de protectie (mustiuc). In schimb, tinand aparatul etilotest la circa 10 centimetri de mine, mi-a spus sa suflu usurel inspre aparat, pana cand se termina testarea. Din cate stiu eu, aceasta NU este procedura corecta pentru efectuarea unui astfel de test.

Mentionez ca la acea ora ma intorceam de la o petrecere privata unde am consumat bauturi alcooice si NU am fost sanctionat contraventional conform legii.

Prin prezenta va rog sa luati act de aceasta incalcare flagranta a procedurii si sa luati masurile de rigoare ce se impun astfel incat procedurile sa fie respectate iar agentii din cadrul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei sa isi respecte meseria si sa isi indeplineasca corect si complet atributiile de serviciu in vederea asigurarii sigurantei si fluentei in trafic.

As dori de asmeni, in masura posibilitatilor, sa fiu tinut la curent cu masurile ce se iau in acest caz si sa fiu informat cu privire la sanctunile aplicate (daca acestea exista).

Multumesc,
Radu Macovei

De asemeni, prin prezenta va rog sa imi dati un punct de vedere pentru urmatoarele:

1. Daca agentii BPR trateaza cu atat de multa usurinta cazurile de consum de alcool la volan (o abatere grava cu consecinte majore), oare cum trateaza probleme minore cum ar fi: blocarea intersectiei, circulatia pe linia de tramvai, lipsa semnalizarii la schimbarea directiei, nerespectarea preselectarii la intersectie, etc.
Mai mult, nu au trecut 3 luni de cand colegul dumneavoastra a murit in timpul serviciului lovit cu masina de un individ care CONSUMASE BAUTURI ALCOOLICE. Acesta este respectul si aceasta este memoria pe care o au agentii BPR pentru colegii lor? Daca pentru colegii lor nu au respect, atunci pentru ceilalti participanti la trafic cum putem sa ne asteptam sa aiba respect?

2. De ce agentii BPR aplica legile discretionar si dupa bunul plac (nu, cazul de sus nu e singular, si acest lucru e cunoscut)? De ce nu se sanctioneaza ZILNIC abaterile minore care ne fac viata in trafic un calvar: blocarea intersectiei, circulatia pe linia de tramvai, lipsa semnalizarii la schimbarea directiei, nerespectarea preselectarii la intersectie, etc.? De ce cand trebuie sa fluidizeze circulatia agentii de circulatie invita conducatorii auto sa nu respecte preselectarea benzilor si sa blocheze intersectiile? De ce nu se santioneaza parcarile ilegale? De ce nu se sanctioneaza institutiile statului sau cele administrative (Primariile) pentru deficientele in infrastructura (lipsa parcarilor sau drumuri proaste)? De ce nu va faceti treaba? De ce nu aplicati legea toata indiferent de conditii? De ce agentii de circulatie care au ca misiune fluidizarea nu opresc instantaneu soferii care au abaterile minore mentionate mai sus? De ce soferii RATB sau taximetristii nu sunt sanctionati pentru aceleasi abateri pentru care restul soferilor sunt sanctionati?

Oare nu va dati seama ca daca toata lumea respecta legile traficul ar fi mult mai fluent si mai degajat? Nu va dati seama ca doar dumneavoastra prin aplicarea de sanctiuni repetate si drastice puteti impune respectarea regulilor? De ce nu luati exemplul ANAF-Antifrauda? De ce nu sunteti corecti si de ce nu aplicati legea? Cum vreti ca sa va respecte cetatenii daca agentii nu isi respecta meseria?

Va multumesc anticipat pentru punctul de vedere si pentru raspunsuri.

Cu consideratie,
Radu Macovei

Distribuie pe Facebook
mai multe