Cum vor parlamentarii romani sa interzica din toamna masinile pe Bulgaria

Cum vor parlamentarii romani sa interzica din toamna masinile pe Bulgaria
  • Parlamentarii vor inca o data sa interzica masinile pe Bulgaria
  • Noua lege ar putea afecta insa si alte categorii de soferi
  • Deznodamantul il vom afla probabil in aceasta toamana
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a fost respinsa anterior, alesii neamului nu au renuntat la ideea de a interzice circulatia pe drumurile patriei a vehiculelor inmatriculate la Sud de Dunare.

Ca parlamentarii au pus gand rau masinilor pe Bulgaria nu mai reprezinta nici un secret pentru nimeni. Ideea de a interzice circulatia pe drumurile patriei a vehiculelor inmatriculate la Sud de Dunare ar putea afecta insa de-aceasta data si alte categorii de soferi.

Pentru ca a fost respinsa anterior de Senat, pe motiv ca se face discriminare, proiectul cu pricina va fi dezbatut in toamna de catre deputati intr-o forma "evoluata": "Poate aici a fost o greseala a noastra, ca nu am extins-o la tot ce inseamna masina inmatriculata dintr-o alta tara si cred ca era mult mai corect asa. Incercam sa bagam amendament la comisia de specialitate", a declarat Ioan Munteanu, deputat PSD si initiator al legii.

Conform alesilor neamului, in tara noastra circula peste 100.000 de masini pe Bulgaria, ale caror proprietari au evitat plata taxei auto. Pe langa acest lucru, probleme apar si atunci cand soferii vehiculelor inmatriculate la Sud de Dunare provoaca accidente rutiere.

"E un fenomen deja faptul ca firmele de asigurari bulgaresti platesc cu foarte mare greutate despagubirile. Trec intre 120 si 140 de zile. In peste 80% din cazuri vorbim despre plati incomplete", spune Cristian Munteanu, care ocupa functia de presedinte al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.).

Speriati de gandul ca nu vor putea "folosi" mai mult de 90 de zile drumurile patriei, soferii masinilor pe Bulgaria contraataca: "O aberatie, din moment ce suntem cetateni europeni, mi se pare total absurd. Totusi este proprietate privata si esti cetatean, ai drepturi, nu?".

Povestea legii ce prevede interzicerea circulatiei pe drumurile patriei a vehiculelor inmatriculate la Sud de Dunare va continua si in saptamanile urmatoare, atunci cand ideea alesilor neamului va (re)intra in dezbatere dupa inceperea sesiunii parlamentare. Apoi ramane de vazut, in cazul in care va trece, si cum va fi aceasta pusa in practica...

Sursa: Digi, via Gandul

Distribuie pe Facebook
mai multe