Daca parchezi pe locul altuia, primesti 1500 lei amenda!

Daca parchezi pe locul altuia, primesti 1500 lei amenda!
Mare nebunie si cu amenzile astea. Si sunt convins ca nu exista vreaun bucurestean care sa nu fi parcat masina pe un loc platit la ADP, dar care nu-i apartinea. Fie ca te duci sa platesti vreo factura si stai 10 minute, sau la magazin, numarul mic de locuri pentru parcare ne obliga sa punem masina unde apucam. Rezultatul? Amenda de 1500 de lei.
Distribuie pe Facebook
Legea 155/2010, publicata in Monitorul Oficial in vara trecuta, da puteri sporite politistilor locali. Acestia au in atributii "prevenirea si descoperirea infractiunilor in domenii ca ordinea si linistea publica, paza bunurilor; circulatia pe drumurile publice; disciplina in constructii, afisajul stradal, protectia mediului; activitatea comerciala si evidenta persoanelor".
Amenzile aplicate de politistii locali sunt fie cele prevazute de legislatia in vigoare, fie cele stabilite de consiliile locale in subordinea carora functioneaza. Sanctiunile nu pot fi anulate decat de catre instantele judecatoresti daca sunt contestate in termen de 15 de zile de la data primirii procesului-verbal. In topul amenzilor aplicate de politistii locali pe primul loc sunt cele pentru parcarea neregulamentara, pe locul doi cele pentru tulburarea linistii si ordinii publice, iar pe locul trei comertul neautorizat.

In topul amenzilor aplicate de politistii locali din Bucuresti pe primul loc se claseaza cele date pentru parcari neregulamentare sau pe locul altuia. Potrivit unui cititor al ziarului gandul o astfel de amenda a fost aplicata cel putin ciudat. "Am oprit pentru cumparaturi la un magazin de pe Bulevardul 1 Mai. Cum acesta nu dispunea de locuri de parcare am lasat masina pe o straduta in spatele magazinului. Cand m-am intors masina era blocata de cel care sustinea ca a inchiriat locul de parcare, desi nu era ora 18. (Locul este rezervat chiriasului doar intre orele 18-8-n.r.). Masina a ramas blocata mai multe ore asa ca nu am putut sa o recuperez decat dimineata cand un echipaj al Politiei Locale mi-a cerut sa ma legitimez. Le-am dat actele cu rugamintea sa-mi dea sa consemnez in procesul-verbal ca nu sunt de acord cu amenda. Dupa ce m-au asigurat ca nu voi fi sanctionat, in mod cel putin ciudat dupa cateva zile, procesul-verbal a fost lipit pe usa unei vecine, desi politistii comunitari notasera adresa mea exacta. Amenda a fost de 1.500 de lei", ne-a relatat S M. Biroul de presa al Primariei sectorului1 ne-a raspuns ca "daca cineva considera ca i s-a facut o nedreptate se poate adresa instantelor judecatoresti pentru stabilirea adevarului". In Bucuresti, politistii locali pot aplica amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice, cu sume cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei sanctioneaza comertul ilegal sau poate aplica sanctiuni de 200 de lei stapanilor de animale de companie prinsi pe domeniul public fara maturica si faras.

Sursa: gandul.info

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 1 Februarie 2011